Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Померла мама глави українських греко-католиків Святослава Шевчука

Похорон відбудеться завтра.

Фото УГКЦ.

Померла мама глави українських греко-католиків Святослава Шевчука

Жінка мешкала у Стрию на Львівщині

У понеділок, 12 квітня, після важкої недуги на 74 році життя померла Віра Шевчук – мама глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Про це пише Zaxid.net.

Вона майже все життя пропрацювала в музичній школі викладачем класу фортепіано. Розповідаючи про свою маму, Блаженніший Святослав каже, що перші спогади були пов’язані з цим музичним інструментом.

«До нас додому приходили учні і постійно лунала музика. Навіть коли моя мама займалася справами домашніми, наприклад, готувала їжу на кухні, то завжди в сусідній кімнаті грали студенти на фортепіано», —згадує глава УГКЦ.

Реклама Google

Похоронні богослужіння розпочнуться завтра, 13 квітня, о 11:00.

Блаженніший Святослав також розповідав, що мама часто брала його зі собою на роботу, бо не було з ким залишити вдома.

«І всі ті коридори, класи музичних шкіл в Стрию і Самборі, де вона працювала — то був простір, в якому я виростав. Пізніше, коли я ходив до школи, мама мене брала до музичної школи, щоб робити уроки. Собі уявіть — урок музики. Значить, є письмовий стіл, фортепіано, за інструментом сидить студент чи студентка, моя мама біля неї, а я тут поруч роблю уроки. І мама одним вухом слухає, як грає студент, а тут дивиться, що я роблю. І тільки тоді, коли я все зробив, міг збиратися і йти додому», — поділився спогадами про своє дитинство предстоятель.

Нагадаємо, від коронавірусу померла медик Луцької міської лікарні.

На сайті УГКЦ повідомляється, що у Стрию 12 квітня о 19:00 відбудеться парастас у церкві святих Володимира і Ольги у Стрию (вул. Григорія Коссака, 7а). Похоронні богослужіння розпочнуться завтра, 13 квітня, о 11:00.

Telegram Channel