Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Контрабанда цигарок до Польщі скоротилася у 16 разів, але збільшилася до Білорусі

Прикордонники знають де найактивінше працюють «пачкарі».

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Контрабанда цигарок до Польщі скоротилася у 16 разів, але збільшилася до Білорусі

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України оприлюднило результати діяльності прикордонників підрозділів Західного регіонального управління щодо протидії «тютюновій контрабанді» поза пунктами пропуску – на рівнинах, у горах і на річках

Як свідчить порівняльна статистика перших чвертей 2020 та 2021 років, переправляти сигарети через т.зв. «зелений кордон» стали рідше, однак партії тютюнових виробів стали більшими. Кількість припинених випадків зменшилася у 2,1 разу (2020/2021 – 92/44 випадків), при тому, що кількість виявлених пачок сигарет менша лише у 1,6 разу (2020/2021 – 490 тисяч/302 тисячі пачок).

Що стосується напрямків і маршрутів контрабанди тютюнових виробів, то найактивніше «працюють» пачкарі на кордоні з Румунією – більше половини усіх затримань на західному кордоні як по випадках (28), так і по кількості сигарет (понад 180 тисяч пачок).

Суттєве зменшення (у 16 разів) – на кордоні з Польщею. Майже не притаманна тютюнова контрабанда для ділянок кордону зі Словаччиною та Молдовою (в межах Буковини).

Незначне зростання, за кількістю виявлених сигарет, відмічається на кордонах з Угорщиною та Білоруссю (Волинська область). Суттєве зменшення (у 16 разів) – на кордоні з Польщею. Майже не притаманна тютюнова контрабанда для ділянок кордону зі Словаччиною та Молдовою (в межах Буковини).

Але, контрабандисти набирають обертів: лише за перший тиждень квітня цього року зусиллями охоронців західних рубежів припинено переміщення до ЄС понад 46 тисяч пачок (92 ящики) сигарет. Ще дві оборудки, коли до Румунії незаконно мали перемістити 85 ящиків курива, останніми вихідними зірвали прикордонники Чернівецького загону

Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон
Telegram Channel