Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Рівненщині фермерські господарства ростуть, неначе гриби після дощу

Оце так!

Фото kurkul.com

На Рівненщині фермерські господарства ростуть, неначе гриби після дощу

Держава обіцяє їм усіляку підтримку...

З початку 2021 р. у Рівненській обл. створено 8 сімейних фермерських господарств. Наразі в області працює 19 таких ферм. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на пресслужбу Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найбільша кількість сімейних фермерських господарств — 12, знаходиться на території Рівненського району. Можливість зареєструвати таке господарство з'явилася на початку 2020 року і вже за рік було створено 11 сімейних фермерських господарств.

Сімейні фермерські господарства беруть активну участь у програмах державної підтримки.

Окрім того, держава активно підтримує такий вид бізнесу. Сімейні фермерські господарства беруть активну участь у програмах державної підтримки.

«Минулого року на підтримку сімейних фермерських господарств краю з держбюджету було спрямовано 1,2 млн грн. Цьогоріч планується залучити ще більше державних коштів. Загалом на всю Україну 4,5 млрд гривень будуть розподілені на програми, які діяли у 2020 р. та нові. Зокрема, картоплярство, органічне виробництво, та зрошення», — повідомила Надія Переходько, директор обласного департаменту агропромислового розвитку.

Також, у Рівненській ОДА відбулося засідання круглого столу, на якому керівники діючих господарств поділилися особистим досвідом із тими, хто має намір створити фермерські господарства. Так, представники ТОВ «УкрМілкінвест» презентували порядок створення сімейних господарств на базі родинних молочних ферм. 

Реклама Google

Читайте також: «Динамо» розпочало перемовини з «Вест Гемом» щодо повернення Андрія Ярмоленка в Україну.

Telegram Channel