Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині покарали заступника директора коледжу за корупцію

Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Фото Pixabay.

На Волині покарали заступника директора коледжу за корупцію

Суди першої та апеляційної інстанції за принципової позиції прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнули до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, заступника директора ВСП «Любешівський технічний фаховий коледж Луцького національного технічного університету»

Посадовиця, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомила про наявний конфлікт інтересів Луцький національний технічний університет чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Вона видала і підписала наказ про видачу собі премії в розмірі 100% посадового окладу.

Виконуючи обов’язки директора коледжу, вона видала і підписала наказ про видачу собі премії в розмірі 100% посадового окладу.

Любешівський районний суд визнав її винною у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Читайте також: Переходив на зелене світло: у Луцьку Opel влетів у 24-річного хлопця.

Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла до Луцького національного технічного університету подання у порядку ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» із вимогою притягнути заступника директора коледжу до дисциплінарної відповідальності.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel