Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Півтори години на зупинці: лучани не можуть доїхати на дачі (Відео)

Не зголошуються на цей рейс перевізники, через те, що він рентабельний лише у весняно-літній період.

Фото із сайту suspilne.media.

Півтори години на зупинці: лучани не можуть доїхати на дачі (Відео)

З обласного центру до дачних масивів у селі Гаразджа їздить один автобус

За день він встигає зробити вісім оборотних рейсів, на транзитних зупинках пасажирів не бере, сісти у нього можна лише на кінцевій, — розповіла Суспільному жителька села Ірина Конва.

27 пасажирів, які займають сидячі місця, може перевозити за один рейс водій Олександр Литвин, який працює на маршруті Луцьк — Гаразджа. Каже: такі карантинні вимоги.

27 пасажирів, які займають сидячі місця, може перевозити за один рейс.

У маршрутку, яка їхала о 10:10 до Гаразджі, не сіли 20 пасажирів. Наступний автобус вони чекатимуть півтори години. По обіді лучани повертатимуться з дач і зможуть сісти в автобус лише на кінцевій зупинці. Під час зворотних рейсів водій не бере транзитних пасажирів, немає сидячих місць, — розповідає Надія Свищ. Жінка іде 7 кілометрів з дачі до міста.

Реклама Google

Керівниця управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Наталія Пивовар підтвердила інформацію, що зараз за цим рейсом закріплений один перевізник. Каже, що не зголошуються на цей рейс перевізники, через те, що він рентабельний лише у весняно-літній період.

Читайте також: У Луцьку побільшало маршруток №3

За даним маршрутом на перевезення не відбувалось два конкурси. На перший, який проводили 18 січня, не було охочих претендентів-перевізників. На другий, повторний, 12 березня не було кворуму, — розповіла Наталія Пивовар.

Зараз, каже Наталія Пивовар, облдержадміністрація спільно з Луцькою міською радою та головами дачних кооперативів розв'язують питання щодо додаткових рейсів на маршруті Луцьк – Гаразджа – Дачний масив – Воротнів.

 

Telegram Channel