Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку вчитимуть молодь, як правильно вступати в шлюб

Це допоможе зменшити відсоток розлучень.

Фото із сайту bigmirledy.com.

У Луцьку вчитимуть молодь, як правильно вступати в шлюб

У Луцьку під час чергового засідання Луцької ради церков прийняли низку рішень та розглянули багато важливих питань

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук у Фейсбуці, передає ІА Волинські новини.

З огляду на те, що сьогодні у суспільстві відсоток розірвання шлюбів дуже високий, а багато молоді морально не готові до сімейних стосунків, члени ради церков запропонували відкрити школу дошлюбної підготовки.

Тож було вирішено разом напрацювати курс дошлюбної підготовки і проводити його і для молодих пар, які лише планують створити родину, і для тих, хто уже в шлюбі.

Для цього на засідання ради запросили Олександра і Олену Юхимчуків, які організували не один захід сімейного спрямування на теренах міста та області. У них – великий досвід у цьому питанні, низка напрацювань та матеріалів.

Реклама Google

Кожна з конфесій, представлених у раді церков, також має власні здобутки та дидактичні матеріали у напрямку підготовки до спільного сімейного життя. Тож було вирішено разом напрацювати курс дошлюбної підготовки і проводити його і для молодих пар, які лише планують створити родину, і для тих, хто уже в шлюбі.

Також під час засідання говорили про проведення ІІІ Молитовного сніданку Волині, який планували приурочити до Дня захисту дітей. Але через непросту ситуацію з пандемією коронавірусу, члени ради прийняли рішення про перенесення заходу на пізніші терміни. Зокрема, він може відбудеться восени.

Члени ради церков обговорили й питання допомоги у закупівлі обладнання та меблів для Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства. Нині там завершують ремонтні роботи у відділеннях. Члени ради церков запропонували створити єдиний рахунок, на який можна буде перераховувати кошти. Вони звернуться до своїх членів церкви та прихожан з проханням допомогти зі збором коштів на ці цілі.

Читайте також: У Китаї з'явився світлофор для верблюдів (Фото)

Крім того, зі слів Ігоря Поліщука, з нового навчального року планують запровадити у навчальних закладах:

– факультатив «Християнська етика». Над розробленням курсу працює робоча група, до якої увійшли педагоги, представники конфесій, науковці тощо. А також – факультатив з основ сім’ї та програму з протидії шкідливим звичкам;

– факультатив «Основи сім’ї»;

– потужну інформаційну кампанію та лекції на тему впливу на життя шкідливих звичок, алкоголізму, наркоманії у школах, закладах профтехосвіти та університетах.

Telegram Channel