Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Пройдисвіт з Житомирщини під приводом «тест-драйву» спробував поцупити мотоцикл «Honda Hornet» у продавця з Рівненщини

От зловмисник!

Фото Національної поліції.

Пройдисвіт з Житомирщини під приводом «тест-драйву» спробував поцупити мотоцикл «Honda Hornet» у продавця з Рівненщини

Поліція зуміла наздогнати і затримати крадія...

Повідомлення про незаконне заволодіння мотоциклом «Honda Hornet» надійшло до поліції вчора, 13 квітня, близько 11.30 години від 24-річного жителя села Тинне Сарненського району. Група реагування патрульної поліції за отриманим орієнтуванням оперативно розшукала викрадений транспортний засіб та затримали «угонщика», повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Як з’ясували працівники поліції, потерпілий розмістив оголошення в Інтернеті про продаж мотоцикла. Саме 13 квітня він домовився із незнайомим про огляд транспортного засобу в місті Сарни поблизу автостанції. «Покупець» попросив протестувати двоколісного, а взамін залишив нібито рюкзак із грошима для розрахунку. Власник запідозрив неладне, коли тест-драйв затягнувся майже на 20 хвилин. Відкривши наплічник, побачив у ньому 67 сувенірних купюр номіналом 500 гривень і одразу ж повідомив поліцейським групи реагування патрульної поліції, які саме проїжджали неподалік. 

«Покупець» попросив протестувати двоколісного, а взамін залишив нібито рюкзак із грошима для розрахунку. Власник запідозрив неладне, коли тест-драйв затягнувся майже на 20 хвилин.

Зі слів 24-річного чоловіка, у баку було обмаль пального, тож правоохоронці на одній із АЗС з’ясували, що нещодавно у них заправлявся схожий мотоцикл. На  автодорозі неподалік Клесова екіпаж ГРПП і помітив двоколісний, який підпадав під орієнтування, зупинили його та викликали слідчо-оперативну групу. 

Зловмисником виявився 22-річний житель міста Коростень Житомирської області. Він зізнався, що діяв умисно із корисливих мотивів. Крім того, під час огляду транспортного засобу поліцейські запідозрили, що документи можуть бути підробленими.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі Сарненського районного відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Транспортний засіб вилучили та помістили на спеціальний майданчик. У рамках кримінального провадження призначатиметься товарознавча експертиза, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу скеровуватиметься для проведення технічної експертизи документів.  

Також на 22-річного мешканця Житомирщини склали чотири адмінматеріали про правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема за керування транспортним засобом без документів, без мотошолома та за порушення правил проїзду перехресть.

У поле зору правоохоронців зловмисник раніше не потрапляв. Тепер за скоєне йому загрожує позбавлення волі строком до п’яти років. 

Читайте також: Орли Авакова здійснили масштабний наліт на бурштинових баронів Рівненщини (Фото, відео).

Telegram Channel