Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На шахті №9 «Нововолинська » припинили відкачувати воду через знеструмлення

Шахтарям мало того, що не виплачують заробленого, ще й не дають нормально працювати.

Фото bug.org.ua.

На шахті №9 «Нововолинська » припинили відкачувати воду через знеструмлення

Загальна заборгованість державних вугільних підприємств за електроенергію накопичилась у рекордну суму – 12,5 млрд грн

Шахта №9 «Нововолинська» відключена від електроенергії. Знеструмлена підземка – не відкачується вода. Про це 14-го квітня повідомив на своїй сторінці у фейсбуці голова НПГУ Михайло Волинець. Ситуація загрожує не тільки загостренням соціальних, економічних проблем, а й проблемами екологічними, причому для всього регіону, говорить голова профспілки.

Реклама Google

Ситуація загрожує не тільки загостренням соціальних, економічних проблем, а й проблемами екологічними, причому для всього регіону, говорить голова профспілки.

«Відключення державних шахт на сході та заході країни розпочались 8 квітня, на наступний день після виплати траншу 220 млн грн на часткове погашення зарплатної заборгованості перед гірниками держшахт. Що виглядає як енергетичний шантаж: розрахуйтеся за електроенергію замість того, щоб виплатити зарплати людям. Проте шахти державні і головний постачальник струму – «Регіональні електричні мережі» має державну форму власності. Саме державні діячі від енергетики останні декілька років роблять все можливе, щоб українські державні шахти знаходились у простої та не могли нормально працювати», – йдеться в повідомленні.

Шахтарям мало того, що не виплачують заробленого, ще й не дають нормально працювати.

Декілька тижнів тому на держпідприємство «Регіональні електричні мережі», що постачає електроенергію на шахти, було призначено нову людину.

Раніше Павло Петченко очолював дочірню компанію «Нафтогаз України» – ТОВку «Нафтогаз тепло» з дня її заснування у серпні 2018 року по квітень 2020, саме коли в «Нафтогазі» працював Юрій Вітренко.

Читате також: У Нововолинську перекрили рух на одній вулиці, бо знайшли підозрілу сумку (Фото)

«Чергова своя людина на чималу зарплату з бюджету України, з кишені шахтарів. Якщо можновладці не змінять своєї жлобської тактики – на них чекають бунти. Причому не тільки шахтарські. На захист своєї Батьківщини – вугільних регіонів, мономіст стануть місцеві жителі», – пише Волинець.

Telegram Channel