Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Коханої не стало о 03:30»: українець розповів, як від ковіду померла його вагітна дружина

Щасливу родину розбив коронавірус.

Скріншот з відео.

«Коханої не стало о 03:30»: українець розповів, як від ковіду померла його вагітна дружина

У пологовому будинку Харкова за ніч від коронавірусу померли дві вагітні жінки

Чоловік однієї з жінок Дмитро розповів у соцмережах, як втратив кохану, передає segodnya.ua.

У Аліни був тільки кашель і ми зраділи, що вона зі своїм 34-им тижнем вагітності легко все перенесе.

На початку березня подружжя побувало на дні народження. Дружина була на восьмому місяці вагітності. Після свята більшість захворіла на COVID-19, зокрема й вони.

«У Аліни був тільки кашель і ми зраділи, що вона зі своїм 34-им тижнем вагітності легко все перенесе», – написав Дмитро.

Реклама Google

10 березня дружину відправили у відділення інтенсивної терапії і підключили до апарату потокової подачі кисню. Лікарі запевнили Дмитра, що дружині і дитині нічого не загрожує.

Потім помітили, що у дитини погано прослуховувалося серце. Плід був великий і тиснув на діафрагму. Саме тому вагітній було важко дихати.

«14 березня у дружини почалася страшна паніка, вона мені говорила, що задихається. Лікарі запевнили, що у Аліни просто панічна атака і що поруч з нею завжди хтось є з медиків. Для перестраховки в понеділок вранці я привіз до лікарні хорошого інфектолога. Він оглянув Аліну і виписав препарат за 2000 доларів», – розповів Дмитро.

Читайте також: Від COVID-19 померла вагітна лікарка.

Після двох доз жінка пішла на поправку, але лікарі сказали, що у неї сильно уражені легені. Аліну не могли відвезти на рентген, бо вона була кисневозалежна. Дмитро запропонував самостійно доправити обладнання, але медики відмовилися, заявивши, що це нічого не дасть.

4 квітня у вагітної впала сатурація і її перевели з концентратора на потокову подачу кисню. У той день до лікарні надійшло багато важких породіль.

«О 23:00 Аліна зателефонувала мені по відеозв'язку, сказала, що почувається краще і сама випила таблетки. За офіційною інформацією, моєї коханої не стало о 03:30. Лікарі сказали, що її легені вже не сприймали кисень», – написав Дмитро.

Також чоловік написав, що не звинувачує лікарів, адже розуміє, що у них не вистачає кадрів.

«Звідти всі біжать. Дівчаток важких все більше і більше, а вони звичайні гінекологи й анестезіологи. Інфекціоністи там набігами», – підсумував вдівець.

Інформацію про загибель жінок підтвердила заступник мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан. Зараз триває перевірка.

Відео дивіться тут.

Telegram Channel