Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
На білоруському кордоні біля Волині та Рівненщини зараз напружена ситуація

Українське командування очікує, що незабаром біля українського кордону і в Криму Росія збере ще до 25 батальйонних тактичних груп

Фото із сайту glavcom.ua.

На білоруському кордоні біля Волині та Рівненщини зараз напружена ситуація

Росія та Білорусь проводять неподалік Рівненщини, на території Білорусі, військові навчання «Запад 2021»

У сусідній Білорусі, за 60 кілометрів від Рівненщини, закордонний російський військовий округ «Білорусь» модернізується зброєю, живою силою та технікою, пише Ого.

Ситуація зараз стабільна.

Українське командування очікує, що незабаром біля українського кордону і в Криму Росія збере ще до 25 батальйонних тактичних груп.

Реклама Google

Яка нині ситуація на білорусько-українському кордоні розповіли чиновники:

«Ситуація на частині білоруського кордону, який проходить поблизу Рівненщини, постійно контролюється. Ситуація на особистому контролі голови РОДА Віталія Коваля. Відбувається постійний обмін інформацією з силовими структурами, відповідальними за безпеку і оборону України. На даний час передбачено низку заходів, які посилюють контроль у прикордонній зоні. Ситуація зараз стабільна. Фактів провокацій чи інших протиправних дій не зафіксовано. Сьогодні під головуванням Віталія Коваля відбулася нарада з військовими та правоохоронними органами. Обговорили сценарії розвитку подій, заслухали представників СБУ, нацполіції, прокуратури, ОК «Захід» та прикордонного загону. Загострення і скупчення військової техніки на кордоні з Білоруссю немає, все працює у штатному режимі, тримаємо ситуацію на контролі, до будь-яких можливих викликів ми готові. Хочу закликати громадян довіряти тільки офіційній інформації», - сказав на брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Читайте також: Блінкен і Боррель провели переговори щодо України

Нагадаємо, ще у 2017 році, тодішній перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив, що Росія може використати територію Білорусі для вторгнення своїх військ в Україну. І тоді, на його думку, могли використати навчання Запад 2017.

Telegram Channel