Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинська область увійшла у трійку областей з найбільшою кількістю знавців з української мови

До фіналу конкурсу дійшло 644 волинянина, це другий результат серед регіонів України.

Фото armyinform.

Волинська область увійшла у трійку областей з найбільшою кількістю знавців з української мови

Про це стало відомо після аналізу статистики Марафону з української мови ім. Петра Яцика

В 2021 році конкурс проходив дистанційно на платформі HUMAN, завдяки чому у ньому могли взяти участь усі охочі учні та студенти. Так, з Волинської області у мовному Марафоні взяло участь 1 303 конкурсантів, серед яких до фіналу вийшли 644 учасники. Волинську область випередила лише Харківщина та столиця України. Проте за кількістю фіналістів Волинська область посідає друге місце.

За кількістю фіналістів Волинська область посідає друге місце.

Великою кількістю учасників також можуть похизуватися Львівська та Миколаївська область. Варто зазначити, що в Марафоні брали участь конкурсанти з тимчасово окупованих територій.

Цьогорічна кількість учасників виявилась рекордною за всі роки проведення Конкурсу з української мови ім. П. Яцика, завдяки доступності учнів до виконання тестових завдань. Так, загальна кількість учасників становить 25 670 конкурсантів. Однак усі IV етапи змогли подолати 11 555 конкурсантів, або ж 45% від загальної кількості. Про це повідомили організатори Марафону, а саме ДНУ «ІМЗО», МФБ «Ліга українських меценатів» та освітня компанія HUMAN.

Читайте також у нас: Помер письменник і політик Володимир Яворівський​.

Нагадаємо, що у 2021 році Конкурс з української мови ім. П. Яцика вперше проходив дистанційно у форматі Марафону на освітній платформі HUMAN, де учасники щотижня виконували тестові завдання з 26 лютого до 21 березня.  Рішення про тимчасову зміну формату Конкурсу було пов’язано з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території України.

Пресслужба освітньої компанії HUMAN.

 

Telegram Channel