Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Україна висилає старшого дипломата посольства Росії в Києві

Україна відреагувала на ситуацію з консулом.

Фото УНІАН.

Україна висилає старшого дипломата посольства Росії в Києві

Таке рішення ухвалили у відповідь на висилку українського консула Олександра Сосонюка з РФ

Старший дипломат посольства Росії у Києві має залишити територію України протягом 72 годин з 19 квітня.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Таке рішення ухвалили у відповідь на висилку українського консула Олександра Сосонюка з РФ.

У заяві МЗС України йдеться:«На тлі ескалації Російською Федерацією безпекової ситуації та масованої антиукраїнської пропаганди російська сторона продовжує провокації проти співробітників дипломатичних установ України в Росії».

«Висловлюємо рішучий протест щодо неправомірного затримання 16 квітня співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі і надання йому припису покинути територію РФ до 21 квітня. Повністю спростовуємо висунуті консульському співробітнику звинувачення», - зазначили в МЗС України.

17 квітня 2021 року стало відомо про те, що Росія висилає українського консула Олександра Сосонюка, затриманого напередодні в Санкт-Петербурзі.

У відомстві також підкреслили, що такі дії російської влади грубо порушують Віденську конвенцію про дипломатичні стосунки від 1961 року і Віденську конвенцію про консульські зносини з 1963 р. і ще раз підтверджують обраний Росією курс на подальше загострення з Україною.

Нагадаємо, 16 квітня співробітники ФСБ затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Сосонюка. У спецслужбі стверджують, що Сосонюк нібито намагався отримати інформацію закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ.

До українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права, додали в ФСБ.

Представник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що зовнішньополітичне відомство визначає форму реагування на затримання Сосонюка. МЗС Росії через затримання в Санкт-Петербурзі українського консула викликало тимчасового повіреного у справах України. 

17 квітня 2021 року стало відомо про те, що Росія висилає українського консула Олександра Сосонюка, затриманого напередодні в Санкт-Петербурзі.

 

Джерело: УНІАН
Telegram Channel