Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Росії храм прикрасили фресками з чортами, смартфонами та технікою Apple (Фото)

Фрески кілька років тому написав румунський іконописець Руслан Гебя.

Фото Євген Александров.

У Росії храм прикрасили фресками з чортами, смартфонами та технікою Apple (Фото)

Пекельні створіння мучать закутих ланцюгами людей у вогні, і вказано, що зображення про інтернет-залежних

У храмі Миколаївського Малицького монастиря під Твер'ю в Росії намалювали фрески із зображенням «технічно просунутих» чортів. Про це розповіло агентство Znak.

На червоно-чорному розпису чорти показані в руках зі смартфонами, а також з ноутбуком, на якому розташований логотип Apple. Пекельні створіння мучать закутих ланцюгами людей у вогні, а супроводжується фреска написом «інтернетзалежні».

Одна з парафіянок повідомила «КП.Тверь», що ці фрески кілька років тому написав румунський іконописець Руслан Гебя.

При цьому самі працівники храму користуються інтернетом, але, як стверджують, по роботі. У монастиря навіть є своя активна сторінка в соціальній мережі, що має понад 3,3 тис. підписників.

«Погано, якщо людина впадає в залежність. Як писав сповідник: немає речей поганих за своєю природою, є речі погані за своїм використанням», - сказав журналістам настоятель монастиря, ігумен Борис (Тулупов).

Читайте також: «Держава у смартфоні» для баби Теклі

«Ця традиція, зображати бісів зі смартфонами, з Греції прийшла, там, мабуть, це ще раніше почалося, ніж у нас. Треба розуміти, що це на західній стіні храму, де зазвичай зображується Страшний суд. І там символічні зображення гріхів, за які грішники страждають. Серед іншого й це. Це не означає, що інтернет поганий. Погано, якщо людина впадає в залежність. Як писав сповідник: немає речей поганих за своєю природою, є речі погані за своїм вживанням», - сказав журналістам настоятель монастиря, ігумен Борис (Тулупов).

 

 

 
Telegram Channel