Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Росія перекинула в Чорне море два бойові кораблі

Нині в Середземному морі перебувають ще два ВДК Балтійського флоту - «Калінінград» і «Корольов».

Фото ukrinform.ua.

Росія перекинула в Чорне море два бойові кораблі

Судна вже пройшли через Босфор

Росія відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. «Олександр Отраковський» та «Кондопога» в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на турецькі ЗМІ. Відповідну інформацію підтверджує і Reuters, пише LB.ua.

«Стверджується, що бойові кораблі прямують до Севастополя», - повідомляє «Інтерфакс-Україна». 

Раніше РФ заявляла про перебазування 15 суден Каспійської флотилії для «морських навчань» в Чорне море, додає DW. Серед циз кораблів – три артилерійські та вісім десантних катерів. 

За наявною інформацією, нині в Середземному морі перебувають ще два ВДК Балтійського флоту - «Калінінград» і «Корольов». Вони потрапили туди через Гібралтар наприкінці березня. Крім того, раніше РФ заявляла про перебазування 15 суден Каспійської флотилії для «морських навчань» в Чорне море, додає DW. Серед циз кораблів – три артилерійські та вісім десантних катерів. 

Також Південний військовий округ РФ повідомив про понад 50 літаків, «задіяних у навчаннях над акваторією Чорного моря». Серед них - винищувачі, бомбардувальники і штурмовики. 

Росія 15 квітня оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.

У МЗС України такий крок назвали грубим порушенням права на свободу судноплавства, гарантованого Конвенцією ООН з морського права. Відповідно до Конвенції, РФ не повинна перешкоджати або заважати транзитному проходу через міжнародну протоку до портів в Азовському морі.

Telegram Channel