Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Легендарний «Запорожець» перетворили у електрокар (Фото)

Електричний «горбатий» кинув виклик Tesla.

Фото зі сайту Авто24.

Легендарний «Запорожець» перетворили у електрокар (Фото)

Автомобіль успішно їздить вулицями Кропивницького

У Кропивницькому автолюбитель Дмитро перетворив раритетний «Запорожець» ЗАЗ-965 на електрокар, аби користуватися ним щодня.  Він сам переобладнав «горбатого» на автомобіль з електроприводом, повідомляє Радіо Трек з посиланням на Авто24.

Двигун для авто Дмитро зробив сам, а батарею склав з частини акумулятора від Nissan Leaf. На одній зарядці автомобіль міг тоді проїхати 55 км влітку і 30 км узимку (з обігрівачем).

«Запорожець» отримав двигун від Nissan Leaf. Аби керувати потужністю мотора, Дмитро зробив контролер своїми руками, на основі блоку від Chevrolet Volt.

Чоловік на цьому не зупинився. Переробляв автомобіль Дмитро тричі, адже прагнув більшої динаміки.  

А це означало повне перероблення силового агрегату, а як згодом з’ясувалося – ще й часткових оновлень ходової та кузова. «Запорожець» отримав двигун від Nissan Leaf. Аби керувати потужністю мотора, Дмитро зробив контролер своїми руками, на основі блоку від Chevrolet Volt. Через поважні габарити коліс довелося збільшити вирізи задніх колісних арок. 

Читайте також9 однопід’їзних дев’ятиповерхових будинків: розповіли про ще одне підземелля Луцька (Фото)

І ось під час тестових заїздів, що відбулися минулого тижня, 52-річний «Запорожець» легко перевищив швидкість 100 км/год. До сотні він розігнався 6,43 секунди – це просто разючий показник. 

Telegram Channel