Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Теплична редиска цьогоріч коштує в шість разів дорожче, аніж торік

Сказитися можна!

Фото pixabay.com

Теплична редиска цьогоріч коштує в шість разів дорожче, аніж торік

Продавці прогнозують, що після Великодня ціни знизяться, адже на ринку з’явиться редиска ґрунтова

Нині на Закарпатті триває пік урожаю тепличної редиски. Цей коренеплід продають по 13-15 грн за пучок, тоді як минулого року, через локдаун, був історичний мінімум цін — 2,5 грн за пучок. Про це інформує kurkul.com з посиланням на 0312.ua

«Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять – двадцять п’ять пучків митої редиски. Здаю по 9 гривень за пучок», — розповіла фермерка Христина Санто з села Велика Добронь, де традиційно редиску вирощують найбільше на Закарпатті.

Нині на Закарпатті триває пік урожаю тепличної редиски.

Редиска в теплиці росте дев’ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні.

«Аби врожай був плідним поливаємо коренеплід тричі на тиждень», — поділилася фермерка.

У господарки парник з редискою має 0,4 га землі. Вона зазначила, що овоч не вибагливий. Йому навіть не заважає бур’ян. Під час збору редиску фасують у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.

Продавці прогнозують, що після Великодня ціни знизяться, адже на ринку з’явиться редиска ґрунтова.

Реклама Google

Читайте також: В Україні прогнозують високі ціни на ранні овочі.

Telegram Channel