Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Діти виростили на території школи  20 тисяч сіянців сосни (Фото)

«Створюємо ліси разом».

Фото з фейсбук-сторінки ДП Камінь-Каширськагроліс.

Діти виростили на території школи 20 тисяч сіянців сосни (Фото)

Вихованці Полицівського шкільного лісництва уже давно стали першими помічниками лісівників ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс»

Діти є активними учасниками акцій з посадки лісу, творчих конкурсів та «зелених» проектів. А цієї весни на території школи з допомогою лісівників діти створили власний розсадничок! У ньому виростили 20 тис. сіянців сосни, якими вже заліснили 1,5 га у Полицівському лісництві. Решту передали лісівникам для заліснення інших площ.

До речі, насіння діти також заготовляли власними силами. Зібрали понад 200 кг шишок, з якого вийшло 2 кг якісного насіння.

Зібрали понад 200 кг шишок, з якого вийшло 2 кг якісного насіння.

Таким чином вихованці шкільного лісництва дуже активно долучилися до участі в акції «Створюємо ліси разом».

Цей розсадник надалі планують розширяти. Ідею підтримують і лісівники, і вчителі. Адже така робота взаємовигідна: діти дуже ретельно доглядають за сінцями, тому їхня якість і справді приємно вражає. А для самих вихованців шкільного лісництва – це гарна навчальна практика і дуже цікаве заняття.

Читайте такожСім’я з Волині вирощує 5 тисяч кущів томатів, савойську капусту і петунії

Організатор акції - Благодійний фонд Озеленення України. Захід відбувається за підтримки Державне агентство лісових ресурсів України та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Джерело: ДП Камінь-Каширськагроліс
Telegram Channel