Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Європейська Суперліга офіційно оголосила про призупинення турніру

Європейська Суперліга переконана, що нинішній статус європейського футболу повинен змінитися.

Фото із сайту football24.ua.

Європейська Суперліга офіційно оголосила про призупинення турніру

«Європейська Суперліга переконана, що нинішній статус європейського футболу повинен змінитися. Ми пропонуємо новий європейський конкурс, тому що існуюча система не працює.

Це також забезпечило б суттєве збільшення солідарних виплат всім зацікавленим сторонам у футболі.

Наша пропозиція спрямована на те, щоб дозволити спорту розвиватися, генеруючи ресурси і стабільність для всієї футбольної піраміди, у тому числі допомагаючи подолати фінансові труднощі, які виникли в результаті пандемії. Це також забезпечило б суттєве збільшення солідарних виплат всім зацікавленим сторонам у футболі.

Реклама Google

Незважаючи на оголошений відхід англійських клубів, які змушені приймати такі рішення через тиск на них, ми переконані, що наша пропозиція повністю відповідає європейському законодавству і правилам, як це було продемонстровано сьогодні рішенням суду про захист Суперліги від дій третіх осіб.

З огляду на обставини, що склалися, ми переглянемо відповідні кроки для зміни форми проекту, завжди маючи на увазі наші цілі – запропонувати вболівальникам найкращі можливості, одночасно збільшуючи платежі солідарності для всього футбольного співтовариства», – йдеться у заяві Суперліги.

Читайте також: Мірча Луческу розкритикував створення Суперліги

Нагадаємо, проект Європейської Суперліги планувався як ліга, в якій братимуть участь 20 найкращих клубів Європи. Участь у скандальному турнірі на першому етапі підтвердили такі топ-клуби, як Реал, Барселона, Манчестер Сіті, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Ювентус, Мілан, Арсенал, Челсі, Атлетіко, Інтер і Тоттенхем.

Telegram Channel