Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні до кінця червня продовжили карантин

Дотримуйтеся карантинних обмежень!

Фото ria.ru.

В Україні до кінця червня продовжили карантин

Кабінет міністрів України продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації, і відповідно карантину, вперше введеного торік у березні на тлі оголошення пандемії коронавірусної хвороби COVID-19

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у середу, 21 квітня, передає УНН.

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації, і відповідно карантину. Цей режим у першу чергу стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії, але в той же час це ще одне нагадування всім українцям, що ми мусимо залишатись обережними», – сказав Шмигаль.

Зі слів прем’єра, коронавірус забрав тисячі життів наших громадян, і лише дотримання карантинних правил та вакцинація зможуть його зупинити.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами – зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19.

Нагадаємо, карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб «збити» хвилю захворюваності на COVID-19. Голова МОЗ Степанов зазначав, що головного ефекту від січневого «локдауну» вдалося досягти.

Реклама Google

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину.

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки. Загалом дію обмежень було продовжено до 30 квітня.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами – зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на «колір» регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень – за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень – встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень – передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого «локдауну».

Раніше Денис Шмигаль заявляв, що в Україні введуть локдаун, якщо більшість областей опиниться в «червоній» зоні.

19 березня анонсувалося, що РНБО найближчим часом збереться щодо локдауну в Україні.

Telegram Channel