Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині злочинна група обікрала приміщення майже на 5 мільйонів гривень

Тривають слідчі дії.

Фото Нацполіція.

На Волині злочинна група обікрала приміщення майже на 5 мільйонів гривень

Відкрито кримінальне провадження

Учора, близько 20-ї години, до поліції надійшло повідомлення, що з приміщення установи зв’язку в смт. Ратне Ковельського району невідомі особи викрали телекомунікаційне обладнання, виготовлене з вмістом дорогоцінних металів, та інші цінні речі. Зловмисники проникли в офісне приміщення шляхом пошкодження вхідних дверей. Попередньо, орієнтовна вартість викраденого – майже 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє поліція Волинської області.

«Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів на місці вчинення злочину, працівники управління карного розшуку ГУНП, відділу кримінального аналізу, кримінальної поліції Ковельського районного управління та Ратнівського відділення поліції встановили осіб, причетних до злочину: це 30-річні жителі Дніпропетровщини, які раніше мали проблеми з законом. Усі наряди поліції одразу були орієнтовані на виявлення й затримання групи крадіїв», – повідомив заступник начальника ГУНП у Волинській області Михайло Сорока.

Їм загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Поліцейські ретельно прослідкували маршрут транспортного засобу, на якому пересувались зловмисники, й орієнтували наряди поліції Волині та інших областей для його затримання.

Завдяки чіткій взаємодії оперативників Волині й Рівненщини менш, ніж за дві години, рівненські патрульні поліцейські зупинили на автодорозі М-07 вказаний автомобіль та затримали трьох чоловіків.
На місце прибула слідчо-оперативну групу Сарненського районного відділу поліції Рівненщини.

Читайте також: На Горохівщині невідомі обікрали сільський магазин.

У салоні транспортного засобу виявили викрадене майно з установи у смт. Ратне, а саме, телекомунікаційне обладнання зв’язку з вмістом дорогоцінних металів, зокрема паладію. Також виявили й вилучили рації, відмички, рукавички, мобільні телефони, біноклі, електроінструменти та інші речі й знаряддя, які могли використовуватись під час крадіжок.

Усіх трьох підозрюваних затримали. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.

За словами Михайла Сороки, нині проводяться слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення причетності затриманих осіб до ряду інших кримінальних правопорушень, зокрема, крадіжок в особливо великих розмірах, скоєних на Волині і в інших областях. Відомості внесено в ЄРДР за ч. 5 ст. 185 Кримінального Кодексу України: за крадіжку, вчинену в особливо великих розмірах, їм загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel