Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У графському парку в містечку на Волині провели толоку (Фото)

Активну участь у толоці взяли викладачі й студенти Горохівського коледжу ЛНАУ.

Фото Олега Дідика.

У графському парку в містечку на Волині провели толоку (Фото)

Більше 150 людей взяли участь у впорядкуванні території

На заклик Горохівської міської ради вийти на велику толоку в старовинний парк відгукнулося чимало небайдужих людей. За підрахунками начальниці відділу організаційної та кадрової роботи Інни Сафонік, участь у впорядкуванні чималої території, захаращеної сухим гіллям, зламаними деревами, торішнім опалим листям, сміттям, узяло більше 150 чоловік, інформує «Горохівський вісник».

Найраніше та найпершими на вулицях Горохова можна побачити двірників ТзОВ «Еталон» Світлану Іщук, Віру Вітюк, Любов Веремчук, Валентину Войтович, Олену Янюк, Людмилу Воскресенську, їх бригадирку Орисю Горбенко і майстра Любов Філюк. Вони турбуються про те, щоб чистим було наше місто.

Найпершими, ще о восьмій годині ранку, розпочали двірники й толоку. Вони прибрали Пагорб Слави. Підштукатурив та підбілив Стіну Пам’яті робітник ТзОВ «Еталон», учасник АТО Василь Муравчук.

Найпершими, ще о восьмій годині ранку, розпочали двірники й толоку. Вони прибрали Пагорб Слави. Підштукатурив та підбілив Стіну Пам’яті робітник ТзОВ «Еталон», учасник АТО Василь Муравчук.

Ця «косметика» частково поліпшила вигляд, але вона не врятує від того, що великі гранітні плити з викарбуваними на них тисячами прізвищ загиблих визволителів Горохівщини від німецько-фашистських загарбників так відвисли, що ось-ось можуть гримнути та розбитися. І тоді ніхто їх уже не відновить. Пагорб Слави, який колись споруджувався за народним методом-толокою, може стати руїною, а мова про його ремонт-порятунок ведеться вже не один рік.

Цікавляться в редакції люди, коли вже нарешті буде зроблено сходи до центрального входу НД «Просвіта», працівники якого на толоці прибрали територію. А ось на сходи, як і на Стіну Пам’яті, потрібні кошти, яких на цю роботу в міській казні поки що не вистачає.

–Та все-таки толока – велика й потрібна справа, - мовила бригадирка двірників Орися Горбенко. Люди бачать, як старанно й самовіддано трудиться на прибиранні Пагорба Слави Світлана Іщук. Навіть подяки їй у «Горохівський вісник» писали, вірш присвятили. Але самим двірникам важко впоратися з таким великим після зими обсягом роботи. І дуже приємно нам, комунальникам, що сьогодні разом із нами працює на толоці стільки багато людей.


Підштукатурив та підбілив Стіну Пам’яті робітник ТзОВ «Еталон», учасник АТО Василь Муравчук.

Наслідуючи добрий приклад керівників та спеціалістів усіх структурних підрозділів апарату Горохівської міської ради, проявили небайдужість до наведення порядку в старовинному парку працівники Горохівської музичної школи, будинку Дитячої та Юнацької Творчості, КДЮСШ імені Олександра Баламута, КП «Горохівська багатопрофільна лікарня», податкової служби, районної філії Волинського обласного центру зайнятості та інших установ і організацій, ряд жителів міста.

Найбільше учасників толоки – 50 чоловік було від Української церкви християн віри євангельської міста Горохова на чолі з євангелистом Василем Домбровським і молодшим пастором Віталієм Рощиною.

Найбільше учасників толоки – 50 чоловік було від Української церкви християн віри євангельської міста Горохова на чолі з євангелистом Василем Домбровським і молодшим пастором Віталієм Рощиною. Пресвітер Церкви євангельських християн-баптистів Аркадій Номінат старанно трудився в парку з 15-ма своїми одновірцями. Обидві Церкви на завершенні толоки пригостили її учасників канапками, печивом, чаєм і кавою.

Технікою для навантаження та вивезення сміття, на якій працювали тракторист Ігор Мельничук і водій Володимир Степко, забезпечили ВУЖКГ і ТзОВ «Еталон» - керівники Сергій Кінах і Віталій Клемба, який сказав:

– Сьогодні помітно почистили парк, але чи надовго? Чисто там, де не смітять, де всією громадою дбають про порядок. А завтра жителі прилеглих до парку вулиць знову викидатимуть у нього всяку побутову непотріб, сміття, пластикові пляшки. Насадимо на клумбах квіти чи декоративні кущі – покрадуть. Ось такий «менталітет».

Читайте також: Волинські рибоохоронці прибрали біля трьох озер (Фото)

Активну участь у толоці взяли викладачі й студенти Горохівського коледжу ЛНАУ. Вони прибирали урочище «Соснина» та прилеглу до нього територію.

Оголошувала про толоку Горохівська міська рада, а це не тільки апарат, виконавчий комітет, але й депутати. Проте на толоці в парку, крім Юрія Мудрака, нам не вдалося побачити нікого з найбільш активних на сесіях. Можливо, прийти до людей попрацювати разом із ними на благо громади – це не депутатська справа.

Після минулого вівторка парк став чистішим. Але потрібна ще не одна толока, щоб упорядкувати його так, як слід. Плюс до цього – усвідомлення кожним жителем Горохова, що й він відповідальний за чистоту й порядок у нашому місті.

Олег ДІДИК.

Telegram Channel