Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кандидатка в канцлери Німеччини не бачить Україну в НАТО

Отакої!

Фото pravda.com.ua

Кандидатка в канцлери Німеччини не бачить Україну в НАТО

Мовляв, у нас конфлікт з Росією

Кандидат на посаду федерального канцлера Німеччини від партії «Зелених» Анналена Бербок вважає недоцільним говорити зараз про членство України в НАТО через конфлікт з Росією.

Як повідомляє «Європейська правда», про це вона сказала в інтерв'ю виданню FAZ.

«Найголовніше на даний момент - посилити тиск на Росію, щоб забезпечити дотримання Мінських угод. Стабілізація зараз є пріоритетом. Так чи інакше, кроки до членства в НАТО заздалегідь нереальні. І якби важко це не було щодо російських дій: ми не повинні припиняти всі переговори з Москвою», - сказала Бербок.

«Послання Москві повинно бути таким: суверенні держави самі вирішують питання про свої союзи. Сюди також входить перспектива України в ЄС та НАТО. Але ви не можете зробити третій крок перед першим, і, звичайно, не в ситуації, коли існує жорсткий конфлікт з Росією. Вважаю, що має сенс підтримати Україну в розмінуванні», - додала вона.

Журналіст запитав Бербок, чи підтримає вона в разі призначення канцлером надання летальної зброї Україні, проте політик не відповіла прямо, і лише згадала про спостережну місію.

Журналіст запитав Бербок, чи підтримає вона в разі призначення канцлером надання летальної зброї Україні, проте політик не відповіла прямо, і лише згадала про спостережну місію.

«Загроза для України з боку Росії залишається великою. Найголовніше - забезпечити реалізацію Мінських угод вже зараз. Місія спостерігачів від ОБСЄ потребує доступу до всіх частин окупованої Росією території і більше не повинна піддаватися саботажу. Вона також вкрай потребує більше коштів для повітряної розвідки», - сказала Бербок.

Водночас, Бербок висловилася за те, щоб уряд Німеччини перестав підтримувати газопровід «Північний потік-2».

«Санкції є жорсткими заходами, але їм постійно заважає те, що німецький уряд підтримує найважливіший престижний проєкт Кремля - газопровід «Північний потік-2». Я б давно відкликала політичну підтримку «Північного потоку-2», - сказала вона.

Нагадаємо, німецькі «Зелені» вперше в історії партії висунули кандидата на пост федерального канцлера. Федеральні вибори у Німеччині відбудуться 26 вересня 2021 року.

Читайте також: У Дубівській ТГ оголосили війну самогонникам.

Telegram Channel