Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Лучанка перетворює обрізане гілля в екомистецтво (Фото)

Шедевр із природніх матеріалів.

Фото з фейсбук-сторінки Тетяни Мялковської.

Лучанка перетворює обрізане гілля в екомистецтво (Фото)

У парку імені Лесі Українки міста Луцька стартував новий проєкт ЕКО АРТ пленер «ТРАНСФОРМАЦІЯ»

Автором проєкту є луцька художниця Тетяна Мялковська. «Ви бачите, що робиться в Луцьку? Демонтоване під час коронування гілля трансформувалося в твори мистецтва. 50 творчих і креативних молодих людей з 10 навчальних художніх закладів створюють 10 арт об’єктів та екоскульптур. Тепер наш парк став ще цікавіший», - зазначила мисткиня на своїй сторінці у фейсбуці.

10 скульптур висотою понад 3 метрів, створюють впродовж 3-ьох тижнів екоскульптури та об’єкти Ленд арту.  Тож Луцький парк збагатіє на дивовижні скульптури із природніх матеріалів. Це один із напрямків еко-мистецтва, створеного художниками, які дбають про екологічну ситуацію, зазначила Тетяна Мялковська.

За її словами, пленер спрямований на  вдосконалення людських відносин зі світом природи. «Будьте природні, будьте з природою, не викидайте сміття а трансформує його у позитивний результат.  Якщо це сміття природного походження, то воно може бути твором мистецтва. 

Тепер наш парк став ще цікавіший

Крім того, за словами мисткині, це гарна можливість для молодих художників, студентів.

Можливість реалізувати творчі ідеї та наповнити простір парку новими арт об’єктами маємо завдяки підтримці міського голови Луцька Ігоря Поліщука

Відкриття комплексу відбудеться у четвер 29 квітня о 12.00. Але частину робіт із планово зрізаного гілля Тетяна Мялковська вже показала у фейсбуці. 

 
 
Telegram Channel