Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пошкоджені огорожа та вікна: на подвір’я українки прилетіло дві ракети від протитанкового комплексу (Фото)

Злочини окупантів будуть зафіксовані та верифіковані, а їх ініціаторів чекає неминуче покарання.

Фото прес-служби ООС.

Пошкоджені огорожа та вікна: на подвір’я українки прилетіло дві ракети від протитанкового комплексу (Фото)

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ на сході України

Російсько-окупаційні війська і надалі ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

У суботу було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, неподалік населених пунктів ТРОЇЦЬКЕ та ЛЕБЕДИНСЬКЕ російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій наших захисників зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ окупанти вели вогонь у бік позицій наших захисників з ручних протитанкових гранатометів. У напрямку населеного пункту ПІСКИ противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Станом на 7 годину ранку, 25 квітня зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Біля ПІСКІВ ворог застосував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Намагаючись дискредитувати в очах світової спільноти та місцевого населення Уряд України, найманці країни-агресора вдаються до регулярних обстрілів позицій українських військових.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Поряд з цим, останнім часом, нехтуючи вимогами міжнародного гуманітарного права, окупанти вдаються до обстрілів населених пунктів. Черговий такий випадок мав місце 22 квітня о 22.40, коли у двір громадянки Ольги Старовойтової в селищі Дружба, що на околиці Торецька прилетіли зі сторони Горлівки дві ракети від протитанкового комплексу окупантів.

Офіцери Української сторони СЦКК оперативно верифікували обстріл. Про факт порушення поінформовано СММ ОБСЄ.

На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з мешканців не постраждав. Зазнали руйнувань господарські будівлі, в яких були пошкоджені огорожа та вікна житлового приміщення.

 

 За фактом обстрілу органом досудового розслідування зареєстровано кримінальне провадження.

Українська сторона СЦКК інформує, що після перекидання до кордонів України значної кількості озброєння і військової техніки РФ, зросла інтенсивність та різноманіття озброєння, яке застосовують збройні формування РФ в ОРДЛО для дестабілізації обстановки в регіоні, а дії збройних формувань носять все більш нахабний характер.

Не дивлячись на це, всі факти злочинів окупантів проти людяності будуть зафіксовані та верифіковані, а їх ініціаторів чекає неминуче покарання.

 

 

Джерело: Операція об'єднаних сил
Telegram Channel