Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні шукали солдатські могили (Фото)

Дослідники побували у кількох волинських селах, де проходили бої.

Фото зі сторінки Волинського РМУВВТ у Facebook.

На Волині за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні шукали солдатські могили (Фото)

Відбулася експедиція місцями боїв Першої світової війни

Нещодавно з нагоди 105-і річниці Луцького (Брусилывського) прориву під час Першої світової війни за ініціативи Посольства Словацької Республіки в Україні та Національного військово-історичного музею України та його філії – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки на Волині – відбулась науково-дослідницька експедиція місцями боїв, інформує Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.

У експедиції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, заступник Посла Матуш Корба, поліцейський аташе Людвик Шолтес, заступник директора з наукової роботи НВІМУ Ярослав Тинченко, завідувач філії НВІМУ – ВРМУВВТ Олег Ткачук та волинський археолог Олексій Златогорський.

У експедиції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

Метою було оглянути місця боїв, вшанувати загиблих, локалізувати місця поховань та обговорити подальші плани щодо можливих заходів та залучення представників інших посольств.

Читайте також: Волинський археолог знайшов забуту річку на Поліссі

Як відомо, на Волині після 1925 року за кошти Лігі Націй польською владою були впорядковані могили словаків у селах Карпилівка та Затурці, встановлені імена більшості загиблих. У радянський час ці братські могили були знищені. Інформація про них є у Державному архіві Волинської області, завдяки дослідженням луцького історика Артура Альошина вони локалізовані у нинішніх населених пунктах Волині.

Реклама Google

Telegram Channel