Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Луцький завод постачатиме нові тролейбуси в одну з європейських країн

Один тролейбус коштуватиме 440,3 тис. євро.

Фото Zdopravy.cz.

Луцький завод постачатиме нові тролейбуси в одну з європейських країн

У тендері він переміг Skoda

Корпорація «Богдан» у консорціумі з чеською компанією Tram For Envi поставить шість нових тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії м. Їглава (Чехія) за підсумками тендера, в якому Консорціум було визнано переможцем майже рік тому, повідомляє Інтерфакс з посиланням на сторінку корпорації в Facebook та чеські ЗМІ.

Реклама Google

«Українському виробнику вперше вдалося зайти на ринок Чехії з новими тролейбусами. Підписання контракту випливає з даних у реєстрі договорів. Контракт було підписано майже через рік після того, як транспортна компанія «Їглава» оголосила асоціацію переможцем. Купівля фінансуватиметься за рахунок європейської субсидії», - цитує «Богдан» чеське видання Zdopravy.cz.

Згідно з контрактом, тролейбуси Bogdan T70120 мають бути адаптованими до вимог чеського ринку, зокрема електрообладнання до них має бути поставлено чеською компанією Cegelec. Термін поставки – 14 місяців.

Чеське видання зазначає, що до цього протягом багатьох років тільки Škoda Electric вигравала контракти на поставку тролейбусів, а прихід інших виробників призвів до суттєвого зниження цін.

Чеське видання зазначає, що до цього протягом багатьох років тільки Škoda Electric вигравала контракти на поставку тролейбусів, а прихід інших виробників призвів до суттєвого зниження цін.

Як повідомлялося, в травні 2020 року чесько-український Консорціум було визнано переможцем тендера на поставку тролейбусів для транспортної компанії м.Їглава, в якому він конкурував з Škoda Electric. Консорціум запропонував тролейбуси за 71,4 млн чеських крон (тоді близько EUR2,64 млн - ІФ) або 11,9 млн крон за один тролейбус (EUR440,3 тис.) за орієнтовної суми закупівлі 82,74 млн крон (EUR3,06 млн).

Читайте також у нас: Тимчасовий пам’ятник Липинському стоїть уже 19 літ і потрохи розвалюється...

Водночас Škoda Electric запропонувала ціну 82,17 млн крон (EUR3,04 млн) або майже 13,7 млн крон за тролейбус.

Однак потім в українській Федерації роботодавців повідомили про скасування тендера, але, за даними чеського видання, тендер не було скасовано, а відбулося вивчення всіх обставин місцевим управлінням із захисту конкуренції.

Корпорація «Богдан» близько 10 років тому мала досвід співпраці з чеською Cegelec і представляла спільний тролейбус мерії чеської Острави. Серед великих поставок продукції корпорації в ЄС - поставка в 2013 році спільно з польською Ursus 38 електробусів в Люблін.

 

Telegram Channel