Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівному руйнується пам'ятник Жертвам Чорнобиля (Відео)

Майже 1,2 млн гривень планують витратити на заміну бетонних підпірних стін та на гранітні укріплення основи.

Фото із сайту suspilne.media.

У Рівному руйнується пам'ятник Жертвам Чорнобиля (Відео)

Пам'ятник Жертвам Чорнобиля, який встановили у Рівному в 2001-му році, третій рік як руйнується. З ініціативи місцевих чорнобильців у 2020-му році розробили проєктно-кошторисну документацію. На його ремонт потрібно витратити понад мільйон гривень, але грошей на це так і не знайшли

Павло Бречко – член громадської організації «Рівненські ветерани-чорнобильці», інформує Суспільне.

Чоловік показує, як постамент Жертвам Чорнобиля, що встановили 20 років тому – руйнується.

У 2020-му році проєкт розробили, але ремонтні роботи так і не розпочали.

«Ідея (реставрації,-ред.) вже на часі років п'ять, а вже так щільно займалися років три, напевно. В основному впирається питання у фінансування, добилися фінансування проєктно-кошторисної документації, цього всього. Вже воно оплачуване, зроблено документацію, чекаємо тільки за депутатами і міською владою», – розповідає член ГО «Рівненські ветерани-чорнобильці» Павло Бречко.

Про руйнування пам'ятника журналісти розповідали у 2019-му. Тоді йшлося про розробку проєктно-кошторисної документації на його ремонт.

У 2020-му році проєкт розробили, але ремонтні роботи так і не розпочали.

«Закінчились якраз бюджетна комісія, відповідно, це питання було підняте і внесено в перелік об'єктів як такі, що мають бути реалізовані в цьому році. Якщо на голосуванні на сесії буде прийнято рішення в такому формулюванні – на нього будуть виділені кошти та в цьому році буде реалізовано», – пояснює заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич.

Читайте також: На Волині припинено спробу незаконного вивезення з України бурштину вартістю півмільйона гривень (Фото)

За проєктом, зовнішній вигляд пам'ятника не зміниться. Майже 1,2 млн гривень планують витратити на заміну бетонних підпірних стін та на гранітні укріплення основи, на якому стоїть постамент, а також на облаштування території.

 

Telegram Channel