Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Порошенко закликає підтримати заявку України в НАТО і відправити миротворців ООН на Донбас, — The Washington Times

«Путін хоче від Заходу політики умиротворення та поступок щодо України».

Фото Букви.

Порошенко закликає підтримати заявку України в НАТО і відправити миротворців ООН на Донбас, — The Washington Times

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко закликав підтримати заявку України в (Північноатлантичний альянс) НАТО та ввести миротворчу місію ООН на Донбас

Про це він сказав в інтерв’ю політичному оглядачу Джеду Баббіну для видання The Washington Times, пишуть Букви.

Порошенко наголосив, що президент РФ Володимир Путін шляхом ескалації збройної агресії проти України намагається нав’язати такі «мирні умови», в рамках яких вона здасть ще одну велику частину своєї території.

Цією ескалацією Путін прагне надихнути колективний Захід тиснути на Україну з метою уникнення великого військового конфлікту.

«Цією ескалацією Путін прагне надихнути колективний Захід тиснути на Україну з метою уникнення великого військового конфлікту. Путін хоче від Заходу політики умиротворення та поступок щодо України», – каже лідер «ЄС».

Він вважає, що подолати кризу можна двома шляхами. По-перше, прийняти заявку України на членство в НАТО. По-друге, Байден має відверто закликати до запровадження миротворчої операції ООН на Донбасі, яка може перешкодити Росії захопити нові українські території.

«Порошенко зазначив, що це «надзвичайно небезпечний час»: щодня до українських кордонів прибувають нові ешелони регулярних російських військових сил — війська, танки, вертольоти, артилерійські системи… Кремль розміщує на українському фронті найновішу та найсучаснішу військову техніку», — йдеться у статті.

П’ятий президент також закликав збільшити військову підтримку України та постачання летальної зброї із США.

Читайте також у нас: Допустив вирубку лісу на понад 7 млн грн - екскерівнику Шацького нацпарку загрожує до 5 років в'язниці​.

Раніше п’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що наша країна офіційно звернулася до ООН щодо запровадження миротворчої місії на Донбасі ще у 2015 році. Таким чином Порошенко відреагував на заяву віцепрем'єрміністра Олексія Резнікова, що від України начебто ще не надходило офіційних звернень до Організації Об’єднаних Націй щодо розміщення миротворців на Донбасі.

Telegram Channel