Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку буде сакуровий гай (Фото)

Для дітей це було справді захопливо.

Фото Сергія Наумука.

У Луцьку буде сакуровий гай (Фото)

У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки висадили 38 сакур та 72 білі тополі

Учора в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбулася акція з висадки дерев. Це стало заключним етапом марафону «TREE evolution», який проводила громадська організація «Дім еволюції».

Очільниця організації Руслана Кот розповіла, що власне посадці дерев передувала довга робота: дітям розповідали про важливість озеленення, пояснювали значення дерев для людей та природи. Тож на заключну акцію малеча прийшла усвідомлено. Разом з ними завітали і їхні батьки. Участь в акції взяли близько сотні дітей з кількох луцьких шкіл та студентів ВНУ імені Лесі Українки. Долучився і секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко. Підтримав захід і колектив Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

На заключну акцію малеча прийшла усвідомлено. Разом з ними завітали і їхні батьки. Участь в акції взяли близько сотні дітей з кількох луцьких шкіл та студентів ВНУ імені Лесі Українки.

Після вступного слова дітям пояснили, як саме треба садити дерево. Адже важливо щоб саджанці прийнялися. Юні натуралісти настільки хотіли все почути, що скупчилися навколо і довелося просити їх відійти. 

Після інструкції малеча разом з батьками отримала рукавиці і, взявши саджанці, вирушила у відведені зони парку. Висадили 72 білі тополі, а пізніше ще й 38 японських сакур.

Для заохочення учасники акції отримали еко-сумки.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel