Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Волинські екологи вивчали досвід закордонних колег

Нові знання допоможуть ще краще берегти і популяризувати природу Волинського Полісся.

Фото зі сторінки НПП "Прип’ять-Стохід" у Facebook.

Волинські екологи вивчали досвід закордонних колег

Працівники НПП «Прип’ять-Стохід» пройшли онлайн-курси підвищення кваліфікації

Працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Веремчук Віталій, Домашич Віта, Жилко Валентина протягом 5 днів минулого тижня пройшли онлайн-курси підвищення кваліфікації по темі: «Організація екологічної освітньо-виховної діяльності та створення умов для екскурсійної діяльності в установах природно-заповідного фонду». Про це повідомляє НПП «Прип’ять-Стохід».

Під час навчання відомі американські інтерпретатори Chuck Lennox, Ентоні Еллісон та Аріадна Рейда представили результати своєї багаторічної роботи в національних парках та ботанічних садах США та інших країн світу.

Участь у навчанні взяв також Роберт Біркбі – відомий фахівець і консультант з будівництва еко-стежок, автор популярної в усьому світі книги «Ледь торкаючись землі» («Lightly on the land»). 

Досвідом роботи поділились колеги національних природних парків «Подільські Товтри» (Михайло Дребет) «Кременецькі гори», (Оксана Тимошенко) «Голосіївський» (Андрій Хрутьба) , Карпатського біосферного заповідника (Микола Скидан).

Ініціаторами проведення такого практичного курсу стали: Національний природний парк «Подільські Товтри» та Рада ботанічних садів та дендропарків України та ГО «Партнерство заради природи» (США). Організували навчання та запросили учасників Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління разом з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, запросивши більше сотні екоосвітян з 49 установ природно-заповідного фонду України.

Програма тренінгу включала такі актуальні напрямки як бьордвотчинг (Hanna Kuzyo, Tarasenko Marian), інтерпретацію природи (Ihor Kasiianyk, Olexii Kovalenko), організацію «лісових шкіл» (Lesya Loyko), використання шкільного гербарію (Serhiy Panchenko) тощо. Особливу увагу приділи проблемам екологічної освіти (Iryna Shchoka), інклюзивності та подалання бар’єрів, практикам побудови та обслуговування еко-стежок та еко-стендів в установах природно-заповідного фонду.

Читайте також: Юні лісівники Любешівського ліцею зробили природі добре (Фото)

Про розвиток туристичної інфраструктури: від планування до створення та промоції розповіли Сергій Підмогильний та Олександр Бурсанов.

Також досвідом роботи поділились колеги національних природних парків «Подільські Товтри» (Михайло Дребет) «Кременецькі гори», (Оксана Тимошенко) «Голосіївський» (Андрій Хрутьба) , Карпатського біосферного заповідника (Микола Скидан).

Telegram Channel