Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Верховна Рада прийняла закон про заочне засудження

Стосовно громадян можуть проводити спеціальне досудове розслідування.

Фото: rada.gov.ua.

Верховна Рада прийняла закон про заочне засудження

Судовий розгляд у кримінальній справі стосовно осіб, котрі переховуються від слідства і суду на окупованих територіях або в РФ, може здійснюватися за їх відсутності

Верховна Рада України підтримала у другому читанні і загалом законопроект №2164 про заочне засудження. Документом передбачаються зміни у Кримінальному кодексі. Відповідний законопроект підтримали 258 парламентаріїв, повідомляється на сайті Ради.

Прийняли законопроект, який дасть можливість заочно засудити на території України тих, хто ховається від правосуддя у Росії.

Відповідно до закону, заочний порядок засудження може бути застосований лише до громадян, котрі перебувають на тимчасово окупованих територіях України або в Російській Федерації - державі, яка визнана країною-агресором, і/або які оголошені в міжнародний розшук. Відзначається, що неповнолітніх це не торкнеться, передає КорреспонденТ.

Також щодо осіб, котрі переховуються від слідства, можуть проводити спеціальне досудове розслідування на підставі постанови слідчого судді.

Читайте також: Чемодан, вокзал, Росія: Україна висилає російського консула в Одесі

«Прийняли законопроект, який дасть можливість заочно засудити на території України тих, хто ховається від правосуддя у Росії або на окупованих територіях. Дозволить засудити ту беркутню, яку ми обміняли на полонених і які сьогодні відпрацьовують уже ОМОНом у Москві. Дозволить засудити тих, хто вбивав наших хлопців на війні, а зараз переховується на окупованих територіях. Я знаю, що це не поверне сім'ям їхніх рідних, але у нас в Україні ці люди матимуть вирок за все, що вони зробили, а колись, сподіваюся, потраплять і до наших в'язниць», - написала у Facebook народний депутат, член комітету ради з питань правоохоронної діяльності Олександра Устинова.

Telegram Channel