Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В Україні презентували власний електрокар (Фото)

При довжині 4 м автомобіль має рівну підлогу довжиною 3,1 м/

Фото зі сторінки Автошколи «Форсаж» (Ковель) у Facebook.

В Україні презентували власний електрокар (Фото)

У Східноукраїнському національному університеті імені В.Даля презентували макет електромобіля на ім’я «Єва»

Проєкт виконується в університеті групою науковців із залученням студентів університету та Сєвєродонецького політехнічного фахового коледжу. Науковці створили макет електромобіля з покращеними характеристиками, за допомогою якого можна удосконалити технологію його виробництва та дослідити його роботу у реальних умовах, інформує Автошкола «Форсаж» (Ковель).

Він є цілком функціонуючим та в запропонованому вигляді здатний проїхати до 100 км та розвивати швидкість до 80 км/год. Швидкість обмежена програмно. Автомобіль оснащено електродвигуном, електробатареєю (конструкцією передбачено встановлення до двох батарей). Автомобіль має рамну конструкцію. Кузов автомобіля виготовлено зі склопластику.

Запропонований автомобіль може поповнити сегмент ринку бюджетних автомобілів вартістю від 12,тисяч доларів.

Замість традиційного несучого кузова у Єви алюмінієва рама за технологією frame-space, на якій будуть встановлені елементи кузова та інші компоненти. Елементи кузова пропонують виготовляти з полімерного матеріалу, який не вимагає лакування і не піддається корозії, за технологією вакуумної витяжки. Це дозволяє суттєво, майже вдвічі, скоротити витрати на організацію виробництва та технічне обслуговування обладнання, що істотно впливає на кінцеву вартість електромобіля, і зменшити вагу автомобіля до 1100 кг. Виготовлення елементів кузова з полімерних матеріалів відкриває можливості для рециклінгу матеріалів, що використовуються при виробництві.

Концепт пропонує можливість встановлення сонячних батарей на дах і капот електромобілю, які будуть підзаряджати основну батарею і забезпечувати додаткових 0-30 км в день, що в міських умовах істотно впливає на витрату батареї й збільшує її ресурс. Можливість забезпечення електромобіля додатковою батареєю завдяки рамній конструкції дозволить збільшить пробіг на одній зарядці до 500 км. Завдяки запропонованій технології виготовлення кузова електромобіль можуть використовувати люди на інвалідних візках, не залишаючи самих візків. Педалі газу та гальма для цих категорій осіб будуть переміщені з ножної області в область керма.

Запропонований автомобіль може поповнити сегмент ринку бюджетних автомобілів вартістю від 12,тисяч доларів.

 
Telegram Channel