Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині голова ОТГ хабар хотів замаскувати за благодійність

Підприємець мав надати голові квитанцію про перерахунок грошей.

Фото Суспільне.

На Рівненщині голова ОТГ хабар хотів замаскувати за благодійність

На Рівненщині затримали голову однієї з об'єднаних територіальних громад на хабарі, якого він маскував під благодійний внесок

Чоловік вимагав гроші за невтручання у діяльність заправки, – повідомили у пресслужбі поліції. Йому загрожує від п'яти то десяти років за ґратами з конфіскацією майна.

За версією слідства, голова вимагав 15 тисяч гривень за те, контролюючі органи не будуть втручатися у роботу автозаправки.

Викрили голову однієї з ОТГ на Рівненщині працівники Департаменту стратегічних розслідувань разом зі слідчими поліції, коли той брав хабар від підприємця. Інцидент трапився 27-го квітня.

«За версією слідства, голова вимагав 15 тисяч гривень за те, контролюючі органи не будуть втручатися у роботу автозаправки та не проводитимуть там перевірки. Затриманий замаскував хабар під благодійну допомогу комунальному закладу. Підприємець мав надати голові квитанцію про перерахунок грошей», – розповіла пресофіцерка Нацполіції області Катерина Загурська.

Вона уточнила, що голову затримали одразу після того, як він отримав квитанцію.

Джерело у правоохоронних органах зазначило, що йдеться про посадовця з Бабинської громади. Журналісти намагалися зв'язатися з головою тергромади Володимиром Бойком за відомим редакції телефоном, проте мобільний – вимкнений. Не відповідають на дзвінки за офіційними стаціонарними телефонами Бабинської громади.

Читайте також: На Волині поліцейські «на гарячому» затримали збувачку канабісу

За такий злочин, вчинений посадовцем, законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі – від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Telegram Channel