Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
1-річна тяжкохвора українка виграла укол вартістю понад 2 мільйони доларів

Батьки пообіцяли віддати зібрані гроші іншим хворим дітям.

Фото зі сторінки Олега Короленка у Facebook.

1-річна тяжкохвора українка виграла укол вартістю понад 2 мільйони доларів

Дівчинка з Одеси Єва Короленко, яка з моменту народження бореться зі спинально-м'язовою атрофією, виграла безкоштовний укол Zolgensma

Вже незабаром дитина отримає цей препарат, і це допоможе їй подолати недугу. Про це повідомила «Думська» з посиланням на розповідь батька Єви Олега Короленка. Чоловік розповів, що сім'я давно подала заявку на участь у конкурсі, щоправда, надією на перемогу вони себе не тішили. Однак, днями вони отримали радісну новину – Єва виграла безкоштовний укол і вже незабаром вирушить на процедуру, передає ТСН.

«Цей день настав. Хочеться кричати від щастя всім навколо - збір закритий! Ми починаємо писати нову книгу нашого життя. Попереду ще багато праці і роботи. Але тепер ми знаємо, що ми зможемо», - розповів Олег Короленко.

Це смертельне генетичне захворювання, під час якого у дітей поступово відмовляють всі групи м'язів. Діти з таким захворюванням не доживають до двох років без лікування.

Зазначається, що компанія Zolgensma щороку розігрує 100 доз вартісного препарату.  У благодійній лотереї участь можуть брати діти віком до 2 років з тих країн, де генотерапія офіційно не схвалена. 

На лікування дівчинки батькам вдалося зібрати лише 45% необхідної суми, а саме 1 млн. доларів. Зібрані кошти після уколу батьки збираються передати на лікування інших дітей.

Читайте також: Як покарають породілю із Рівненщини, яка вбила немовля

«Зараз гроші перебувають на польській платформі. Ми вирішимо після того, як Єва отримає заповітний укол. Але можу сказати точно, що ми обов'язково допоможемо діткам», – запевнив Олег Короленко.

Нагадаємо, що Єва народилась із генетичною вадою, яка ставить життя крихітки під загрозу маленька Єва на перший погляд народилася абсолютно звичайним і здоровим немовлям. В 3 місяці батьки помітили, що вона відстає у розвитку – не тримає голову, немає активних рухів ніжками і ручками. Медики приголомшили діагнозом - спінальна м'язова атрофія 1 типу. Це смертельне генетичне захворювання, під час якого у дітей поступово відмовляють всі групи м'язів. Діти з таким захворюванням не доживають до двох років без лікування.

Telegram Channel