Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Якщо йдете святити паску,  то тільки по одному із сім’ї

Нехай і крашанки, і здоров’я будуть міцними!

Фото із сайту dw.com/uk.

Якщо йдете святити паску, то тільки по одному із сім’ї

Хоч у Міністерстві охорони здоров’я говорять про спад рівня захворюваності на коронавірус, на Волині фіксують ріст кількості інфікованих…

9590 нових випадків COVID-19 виявлено в Україні станом на 28 квітня 2021 року. Зокрема, захворіли 451 дитина та 217 медпрацівників. «Можна констатувати, що наша країна розпочала поступовий вихід із третьої хвилі коронавірусної хвороби. Про це свідчать основні показники і маркери», — оголосив очільник відомства Максим Степанов.

Реклама Google

Тим часом на Волині помітний стрибок захворюваності — за добу недугу діагностували у 356 людей (тоді як у понеділок — 198, у вівторок — 239 випадків), одужало 374, померло 14. У Рівненській області виявлено 417 нових заражень COVID-19, 5 із них завершилися летально.

Наразі «червона» зона карантинних обмежень запроваджена у 9 регіонах України, «жовта» — у 6. Інші, серед яких Волинь та Рівненщина, залишаються «помаранчевими».

На Волині помітний стрибок захворюваності — за добу недугу діагностували у 356 людей (тоді як у понеділок — 198, у вівторок — 239 випадків).

У Міністерсті охорони здоров’я великі надії у боротьбі з пандемією покладають на вакцинацію. Вже почали вводити сироватку людям віком понад 65 років. «Пріоритет надається особам найбільш похилого віку і тим, хто має неінфекційні хронічні недуги. Зокрема, цукровий діабет, серцево–судинні захворювання, патології органів дихання і нирок», — зазначають у МОЗ.

27 квітня 7 700 доз вакцини AstraZeneca SKBio доставлено на Волинь. Наразі триває її розподіл серед закладів охорони здоров’я, в яких розміщено пункти щеплень. Сироватка корейського виробництва призначена для повторного щеплення волинян, які отримали першу дозу препаратом AstraZeneca (Covishield) та старших 65 років.

Читайте також у нас: У Великодню ніч Луцьком курсуватиме громадський транспорт​.

Водночас повним ходом іде підготовка до Великодня. До святкового столу хворі на COVID-19  тимчасового інфекційного стаціонару Волинської обласної лікарні отримали 100 пасок. Подарунок підготував колектив мережі закладів харчування «Гранд персона». У медзакладі розчулені жестом християнської щедрості та переконані, що така матеріальна підтримка водночас є і духовною, сприятиме швидшому зціленню від недуги.

Влада обіцяє не запроваджувати додаткових карантинних обмежень на Великдень, але закликає проводити онлайн–богослужіння, а вірян просить іти до храмів не родинами, а по одній людині із сім’ї. Священникам радять збільшити кількість освячень і зменшити їхню тривалість, до церков пускати обмежену кількість людей, а на вулиці дотримуватися дистанції не менше 1,5 метра.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel