Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Байден обговорить з Путіним питання України

Байден під час зустрічі з Путіним обговорюватиме Україну.

Фото із сайту korrespondent.net.

Байден обговорить з Путіним питання України

В ході телефонної розмови Байден запропонував Путіну обговорити весь спектр російсько-американських відносин в ході саміту, який можна буде організувати в третій країні в найближчі місяці

Американський лідер Джо Байден збирається під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним обговорити ситуацію навколо України. Про це в середу, 28 квітня, заявив радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу MSNBC, передає НВ.

Салліван зазначив, що під час телефонної розмови Байдена і Путіна, американський президент висловив стурбованість нарощуванням військ Росії на кордоні України, пише КорреспонденТ.

Це те, що ми маємо намір робити в майбутньому - підтримувати Україну.

Він уточнив, що Байден запропонував Путіну варіант переговорів, які дозволять їм обом обговорити різні аспекти відносин між країнами, зокрема суверенітет і територіальну цілісність України.

Реклама Google

«Це те, що ми маємо намір робити в майбутньому - підтримувати Україну, але ми маємо намір це робити за допомогою дипломатичного спілкування високого рівня, а не шляхом висунення публічних ультиматумів», - додав він.

Читайте також: Петро Порошенко: Зеленський зобов’язаний привезти із саміту НАТО ПДЧ для України

Telegram Channel