Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Нова коаліція: «Батьківщина» разом із «слугами» й ОПЗЖ підтримала людину Деркача на міністра енергетики

Депутати підтримали сумнівного кандидата.

Фото 5 канал.

Нова коаліція: «Батьківщина» разом із «слугами» й ОПЗЖ підтримала людину Деркача на міністра енергетики

Тимошенко в березні цього року заявила, що «пропозиція про коаліцію у Верховній Раді залишається на столі» в партії «Слуга народу»

Кандидатуру Германа Галущенка на посаду міністра енергетики підтримали фракції «Слуга народу», ОПЗЖ та «Батьківщина», а також дві депутатські групи «Довіра» і «За майбутнє», інформує 5 канал.

Як відомо, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко в березні цього року заявила, що «пропозиція про коаліцію у Верховній Раді «залишається на столі» в партії «Слуга народу».

Під час обговорення кандидатури на посаду міністра енергетики Германа Галущенка, якого ЗМІ пов'язують з оточенням народного депутата Андрія Деркача, Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради підтримала віцепрезидента «Енергоатома».

Загалом за Галущенка віддали свої голоси 227 «слуг», 20 депутатів з ОПЗЖ, 17 – з «Батьківщини», 19 – група «Довіра», 14 – група «За майбутнє», 8 – позафракційних.

Коли я вперше почув про можливе призначення міністром енергетики Галущенка (віцепрезидента «Енергоатома»), подумав, що це жарт.

«Коли я вперше почув про можливе призначення міністром енергетики Галущенка (віцепрезидента «Енергоатома»), подумав, що це жарт. У нас же ніби деолігархізація на марші. А міністром призначають людину, за керівництва якої державний «Енергоатом» продавав електроенергію олігархам значно (часом ВДВІЧІ) дешевше ринку. Наприклад, лише за один тиждень на цій схемі «Енергоатом» подарував кампаніям Ахметова і Коломойського наших 65 мільйонів гривень», – цитує «BBC Україна» керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Він нагадав, що через цей продаж НАБУ навіть має провадження, у рамках якого вже відбулись обшуки.

Читайте також у нас: Почаївську лавру, як Корецький монастир, перепідпорядкують напряму патріарху Кирилу?

Про неприпустимість призначення Галущенка заявив і колишній депутат від «Слуги народу» Гео Лерос. «Ця людина повинна сидіти у в'язниці за державну зраду через низку кримінальних справ НАБУ щодо продажу електроенергії за заниженими цінами», – говорить Гео Лерос.

«BBC Україна» зазначає, що раніше Лерос також заявляв про зв'язки Галущенка з депутатом Андрієм Деркачем. Герману Галущенку закидають, що він працював в «Енергоатомі» під керівництвом Деркача, який опинився під санкціями уряду США. Американці звинуватили його в тому, що він – «агент Росії».

Telegram Channel