Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Поліцейських, які застрелили 5-річного Кирила Тлявова, так і не допитали: нові подробиці справи

Перейти до вибору і оголошення покарання феміда зможе лише після того, як будуть допитані обвинувачені.

Фото obozrevatel.

Поліцейських, які застрелили 5-річного Кирила Тлявова, так і не допитали: нові подробиці справи

3 червня виповниться два роки з дня смерті 5-річного Кирила Тлявова, якого в Переяславі на Київщині застрелили п'яні поліцейські. Але досі обвинувачені не отримали остаточного вироку, справа зависла в суді

З чотирьох учасників п'яної розваги, під час якої і сталася трагедія, в СІЗО перебуває тільки один. Решта ж залишається на волі під заставою або особистим зобов'язанням, передає OBOZREVATEL.

Нещодавно на одному з ток-шоу генеральна прокурорка Ірина Венедіктова сказала, що стежить за ходом справи про вбивство маленького хлопчика. За її словами, всі прокурори справно ходять на судові засідання. Однак слухання йдуть уже півтора року, а до вироку так і не дійшло.

Бабуся Кирила Олександра Тлявова розповіла, що засідання суду дедалі частіше стали зриватися з найрізноманітніших причин.

Нагадаємо, 31 травня 2019 року в Переяславі Київської області компанія п'яних поліцейських Іван Приходько та Володимир Петровець, а також неповнолітній син останнього Станіслав і їхній знайомий Дмитро Кривошей влаштували стрілянину по банках просто в житловому районі міста. Одна з куль потрапила в голову Кирила, і через три дні, незважаючи на всі зусилля лікарів, хлопчик помер.

Зараз у СІЗО перебуває тільки один учасник п'яної стрільби – експоліцейський Приходько. Слідство вважає, що саме він зробив смертельний постріл. А ось Петровець і Кривошей вийшли під заставу. Під особистим зобов'язанням перебуває і вже став повнолітнім син Петровця. Він закінчив військовий ліцей і вступив до місцевого вишу. Однак оскільки на момент скоєння злочину він не досяг 18-річного віку, його інтереси в суді представляє мати.

Бабуся Кирила Олександра Тлявова розповіла, що засідання суду дедалі частіше стали зриватися з найрізноманітніших причин.

«До цього все йшло ще більш-менш. Але з початку року вже перенесено шість засідань. То захворів адвокат, то сам обвинувачений, то була погана погода, то не змогли доставити речові докази. У чотирьох обвинувачених п'ять захисників. Вони діють злагоджено. Один сказав, що в зал не зайдуть із якоїсь причини, і всі пишуть заяви. На будь-який документ кожен захисник обвинувачених подає своє клопотання. Тому все затягується», – пояснила жінка.

Перейти до вибору і оголошення покарання феміда зможе лише після того, як будуть допитані обвинувачені. Але за півтора року зробити цього так і не вдалося. А їхні захисники знову заявили свідків, яких повинен вислухати суд.

«Обвинувачені поводяться як завжди. Вони і їхній захист заявляють, що кулю, яку хірурги вилучили з голови мого внука, нібито підкинули експерти. Витримувати все це дуже важко. Після кожного суду я кілька днів приходжу до тями, п'ю таблетки постійно. Але я повинна захищати свою сім'ю і свого онука», – каже бабуся.

Відомо, що такі засідання повинні відбутися лише в середині травня. Але рідні вбитого Кирила не планують відступати і хочуть домогтися правосуддя.

Читайте також: На Волині хлопчик розбився з батьком та сестрою у свій день народження: подробиці страшної ДТП (Фото).

 
 

 

 

Telegram Channel