Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сходження Благодатного вогню 2021 у Єрусалимі (Наживо)

До сходження благодатного вогню залишилися лічені години!

Фото radiomaria.org.ua.

Сходження Благодатного вогню 2021 у Єрусалимі (Наживо)

Участь у церемонії всередині Храму Гробу Господнього зможуть взяти лише 2,5 тисячі вірян

1 травня близько 13.00 за київським часом в Єрусалимському Храмі Гробу Господнього розпочнеться щорічна урочиста церемонія сходження Благодатного вогню, передає УНІАН.

Стежити за сходженням Благодатного вогню 2021 в Єрусалимі можна буде в онлайн-режимі.

Його появу напередодні Великодня вважають «дивом сходження Благодатного вогню».

Сходження Благодатного вогню в 2021 році, як і в попередньому, знову відбуватиметься в умовах карантину. Участь у церемонії всередині Храму Гробу Господнього зможуть взяти лише 2,5 тисячі вірян. При цьому у них повинні бути сертифікати вакцинації.

Однак сходження Святого Світла можна буде спостерігати онлайн, оскільки на весь світ буде здійснюватися трансляція з храму.

Що означає Благодатний вогонь

Благодатний вогонь в перекладі з грецької мови має значення Святе світло. Так називається вогонь у Великодній церемонії виносу запалених свічок з Гробу Господнього (Кувуклії).

Цей вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. А винос Благодатного вогню в Єрусалимі уособлює вихід з гробу «світла істинного» - воскреслого Спасителя Ісуса Христа. Його поява напередодні Великодня за молитвами Патріарха, духовенства і паломників вважають «дивом сходження Благодатного вогню».

Особливості церемонії у 2021-му році

Церемонія Благодатного вогню в цьому році буде відкрита для набагато більшого числа вірян. Цього року 2 500 вірян, які вписуються в рамки «зеленого стандарту» (мають сертифікати вакцинації - ред.) отримають можливість брати участь у церемонії всередині Храму Гробу Господнього.

 

Telegram Channel