Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Киргизстан і Таджикистан повністю припинять вогонь

Камчибек Ташиєв і Саймумін Ятімов провели переговори.

Фото із сайту korrespondent.net.

Киргизстан і Таджикистан повністю припинять вогонь

Влада прийняла рішення про повне припинення вогню і відведення військ до місця постійної дислокації

Глава Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) Киргизстану Камчибек Ташиєв і глава ДКНБ Таджикистану Саймумін Ятімов провели зустріч у Баткенській області, за підсумками якої було підписано протокол про припинення вогню на прикордонній території. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна в суботу, 1 травня.

З сьогоднішнього дня настане тиша, мир і спокій в наших країнах, особливо в прикордонних районах.

«Сьогодні ми в складі державної делегації з демаркації та делімітації кордону прийняли протокол, що складається з чотирьох пунктів. Прийняли рішення про повне припинення вогню і відведення військ до місця постійної дислокації», - зазначив Ташиєв.

Реклама Google

«З сьогоднішнього дня настане тиша, мир і спокій в наших країнах, особливо в прикордонних районах», - наголосив Ташиєв.

Раніше в суботу президенти Киргизстану і Таджикистану провели телефонні переговори, в ході яких обговорили повне припинення вогню на кордоні між країнами і відведення військових від зони дислокації.

За останніми даними, в ході конфлікту з киргизької сторони 166 людей постраждали, загинули 34. Серед загиблих три військовослужбовці. 1-2 травня в країні оголошені днями національної жалоби.

Читайте також: Ізраїль засудив марш прихильників дивізії СС Галичина в Києві

Жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, більш як 90 поранені, повідомляли місцеві ЗМІ. Офіційних даних від Душанбе поки немає.

Telegram Channel