Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
16-річний підліток, який убив родину, бачив у дитинстві, як мати всадила ножа батьку в серце

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

16-річний підліток, який убив родину, бачив у дитинстві, як мати всадила ножа батьку в серце

Подробиці трагедії встановлюють правоохоронці

16-річного Олега, який зарізав батька, матір і маленького братика на Харківському жилмасиві у Києві, заарештували на 60 діб. Він дає свідчення, активно співпрацює зі слідством, передають nnovosti.info.

«На відтворенні злочину підозрюваний був надзвичайно спокійним. Він з такою холоднокровністю показував, як різав свого братика, що у досвічених оперативників був шок. Хлопець зізнався, що спочатку вдарив кілька разів ножем батька. Потім, коли той впав, взявся за матір. Семирічний братик в цей час спав в іншій кімнаті», - розповіли «Фактам» в столичній поліції.

Підозрюваний розповів, що братика він вбивав сонного. Той, швидше за все, так і не зрозумів, що сталося. У якийсь момент, напевно інстинктивно, першокласник схопився з ліжка, але врятуватися йому не вдалося.

Вбивство рідних хлопець пояснює тим, що «його всі дістали». Він розповів слідчим, що батьки часто знущалися з нього, ображали при друзях. Коли він був маленьким, то могли й вдарити.

Мати Марія останнім часом ніде не працювала. Часто випивала. Причому так сильно пила, що пару разів у неї була навіть біла гарячка.

Родич підозрюваного хлопця розповів, що сім'я підлітка дуже складна.

«Мати Марія останнім часом ніде не працювала. Часто випивала. Причому так сильно пила, що пару разів у неї була навіть біла гарячка, лікарів викликали. Костя — батько Олега — перебував на обліку у психдиспансері. Але зовні — цілком адекватний. Пити йому не можна. А Марія його змушувала разом з нею випивати. Через це були постійні скандали. Одного разу на цьому ґрунті Марія вдарила ножем чоловіка. Прямо в серце. Це сталося на очах у Олега, якому тоді було років 11, напевно. Костя в реанімації три доби пролежав, видерся і повернувся до дружини. Все тривало, як і раніше», - розповів родич.

Попри те, що чоловік перебував на обліку, він — єдиний, хто працював у родині.

Як виявилось, підліток приходиться пасинком чоловікові, якого він зарізав.

«Молодший син — спільний з Марією, а старший — від іншого чоловіка. У Олега і прізвище спочатку було інше. Від цього прізвища у нього і прізвисько було», - розповів родич.

Telegram Channel