Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Білорусі жінку оштрафували за біло-червоні шкарпетки

На жінці були білі шкарпетки із червоною смугою.

Фото: tut.by.

У Білорусі жінку оштрафували за біло-червоні шкарпетки

Суд призначив їй штраф у розмірі 2030 білоруських рублів (приблизно 22 тис. грн)

Жительку Мінська Наталію Сивцову-Сєдушкіну суд у Білорусі оштрафував за носіння біло-червоних шкарпеток виробництва білоруської групи компаній Mark Formelle. Про це 1 травня повідомило TUT.BY, інформує видання «Гордон».

Реклама Google

Сивцова-Сєдушкіна розповіла, що через шкарпетки її затримали 25 березня, наступного дня після того, як силовики прийшли до неї додому, зняли з балкона червоні й білі стрічки, а потім відвезли її в УВС, де виписали протокол за пікетування. Суд призначив їй штраф у розмірі 2030 білоруських рублів (приблизно 22 тис. грн).

«Я повернулася із суду і ввечері того самого дня, приблизно о 19.28, вирушила на водійські курси – вони починалися о 20.00. Щойно вийшла з арки будинку, як зі спини до мене підійшло четверо силовиків у балаклавах і чорному одязі. [...] Напевно, я справді була досить помітною: білі куртка і кросівки, сині вкорочені джинси і білі шкарпетки із червоною смугою виробництва Mark Formelle, які було видно наполовину. Але хіба це порушення? Я спокійно йшла, нікому не заважала і нікого не чіпала», – розповіла жінка. Силовики, за її словами, заявили, що у неї «шкарпетки не того кольору».

Силовики, за її словами, заявили, що у неї «шкарпетки не того кольору».

У поліції знову склали протокол, і суд за деякий час оштрафував її на 2320 білоруських рублів (орієнтовно 25 тис. грн).

Видання зазначає, що таких шкарпеток від Mark Formelle, в які була одягнена Сивцова-Сєдушкіна, вже немає в продажу.

Читайте також: Лукашенко заборонив білорусам їздити на автівках Škoda та мастити обличчя кремами Nivea

Контекст:

У січні в Білорусі ввели великі штрафи за використання біло-червоних-білих прапорів, а мінська міліція повідомила, що вивішування прапорів цього забарвлення на вікнах, балконах і фасадах прирівнюватимуть до проведення масового заходу – пікетування – і відповідно штрафуватимуть як непогоджену акцію.

Біло-червоно-білий прапор був державним прапором Білорусі в період із 1991-го до 1995 року, його масово використовують як опозиційну символіку учасники вуличних протестних акцій, не згодні з офіційними результатами президентських виборів 2020 року.

Telegram Channel