Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Байден у рази збільшив квоту прийому біженців у США

Байден суттєво підняв квоту на прийом біженців.

Фото із сайту korrespondent.net.

Байден у рази збільшив квоту прийому біженців у США

Чинний ліміт, встановлений колишнім американським лідером Дональдом Трампом, є мінімальним з 1980 року

Президент США Джо Байден підвищив ліміт на прийом у країну біженців з 15 до 62,5 тисяч осіб. Відповідну заяву глави держави оприлюднила в понеділок, 3 травня, прес-служба Білого дому.

Ми збираємося використовувати всі доступні інструменти, щоб допомогти цим біженцям, які пройшли ретельну перевірку й рятуються від жахливих умов у своїх країнах.

«Це викреслює встановлену попередньою адміністрацією історично низьку квоту в 15 тисяч осіб, яка не відображає цінності Америки як країни, яка вітає і підтримує біженців», - зазначено в документі.

Зазначається, що в планах адміністрації Байдена прийняти в наступному фінансовому році (починається 1 жовтня) 125 тисяч мігрантів, що закладено в представленому Конгресу бюджеті, пише КорреспонденТ.

«Ми збираємося використовувати всі доступні інструменти, щоб допомогти цим біженцям, які пройшли ретельну перевірку й рятуються від жахливих умов у своїх країнах», - резюмував глава Білого дому.

Читайте також: США і Британія заявили про підтримку України

Як відомо, квота на прийом 15 тисяч мігрантів - мінімальний показник з 1980 року - була встановлена ​​попереднім американським лідером Дональдом Трампом.

Telegram Channel