Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Рівненщині покарали чоловіка, який намагався зґвалтувати неповнолітню

Суд дав чоловікові 8 років тюрми.

Фото з відкритих джерел.

На Рівненщині покарали чоловіка, який намагався зґвалтувати неповнолітню

Вісім років за ґратами проведе чоловік за спробу зґвалтування неповнолітньої з Рівненщини та крадіжку й грабіж, які вчинив повторно. 22 квітня він програв апеляцію, оскаржуючи вирок суду першої інстанції від 11 січня

Волинський апеляційний суд розглядав апеляційну скаргу захисника 29-річного чоловіка, уродженця смт. Олевськ Житомирської області. Його 11 січня 2021 Сарненський районний суд визнав винним за три злочини, вчинені у серпні 2018-го року в селищі Рокитне.

Про це інформує Суспільне Рівне.

Що відомо про перший напад

У вироку, доступному у Єдиному держреєстрі судових рішень, йдеться, що в обід 23 серпня біля колій та нижнього складу «Рокитнівського лісгоспу» чоловік підійшов до неповнолітньої. Та, з валізою в руках, прямувала вузькою стежкою.

«Він підійшов до неї, вхопив її за шию та повалив в траву, виліз поверх неї, притиснув ліктями її руки, при цьому нецензурно лаявся, говорив «мовчи, я з тобою зроблю що хочу». При цьому він стискав обличчя одною рукою, другою заливав у рот з пляшки рідину з запахом нафтопродукту – бензину або солярки, наносив удари, душив її і дивився їй в очі», – цитують у документі показання дівчини.

Вона просила відпустити, а він намагався зняти штани, однак ті буди дуже вузькі. Дівчина вдарила його руками в очі, зламала два нігті, відштовхнула нападника і стала втікати.

Вона просила відпустити, а він намагався зняти штани, однак ті буди дуже вузькі. Дівчина вдарила його руками в очі, зламала два нігті, відштовхнула нападника і стала втікати.

Свідчили у справі працівники держпідприємства. Одна з працівниць розповіла, що до неї прибігла дівчина. Вона плакала, просила води, була перелякана. Від неї пахло соляркою. Повідомила, що коли йшла від бабусі з сумкою по стежці, на неї напав молодий худий хлопець, хотів зґвалтувати.

У рішенні також йдеться, що нападник викрав з залишеної валізи гаманець, у якому було 357 гривень та золотий ланцюжок, кулон й каблучку. Через кілька годин пропонував золото в ювелірному магазині «Рубін», але там йому порадили звернутись у ломбард. Він сів на мотоцикл і поїхав у тому напрямку, – розповіла суду продавчиня магазину.

Жертвою грабежу стала інша неповнолітня

25 серпня чоловік встиг вчинити у Рокитному повторний грабіж. Жертвою стала інша неповнолітня. Потерпіла розповіла, що о 2-й ночі поверталась додому й розмовляла по мобільному. Вона відчула удар, від чого тимчасово втратила свідомість, а коли прийшла до тями, побачила чоловіка, який вихопив з її рук телефон й вдарив знову.

Повз їхало авто і вона побачила обличчя нападника, опісля той втік. У суді її мати розповіла, що на вулиці Львівській дівчину штовхнув незнайомий, став її бити, закривав рот і потім забрав телефон.

Після нападів обоє дівчат звертались до лікарів, у них бути травми і їм призначали амбулаторне лікування.

Що кажуть чоловік та його захисник

У показаннях іншого свідка йдеться, що 26 серпня він дізнався, що нападник перебуває у селі Осницьк. Там він побачив чоловіка – той сидів на огорожі церкви. Він погодився на пропозицію поїхати у поліцію.

Щодо визнання провини обвинувачений погодився лише, що викрав гаманець з грішми, А в іншому вини не визнав, при цьому повідомив, що дівчина його злякалась, а тому втекла і він на неї не нападав.

Суду розповів, що посварився з дружиною, тому хотів побути наодинці. 23 та 24 серпня був у Стариках, де купив лезо, продукти й алкоголь. Мешканці надавали йому меддопомогу, давали пальне та їжу. А ночував він на вулиці за селом. 25 та 26 серпня був у селі Осницьк.

Обвинувачений та його захисник у суді зазначили про неправдиві показання потерпілих, відсутність тілесних ушкоджень на дівчині та на самому нападнику під час затримання. До того ж уранці 25 серпня свідки бачили його далеко від місця події. Не встановлено, чия кров на одязі, що була солярка. Від судово-медичної експертизи потерпілі відмовились, – йдеться у вироку.

Втім, суд назвав показання об`єктивними, послідовними, які узгоджуються з іншими показаннями свідків та дослідженими документами. А те, що чоловік удень був у селі Старики – не спростовує обставин його перебування в Рокитному напередодні вночі. Показання потерпілої доводять його вину у незакінченому замаху на зґвалтування, йдеться в судовому документі.

Вирок суду та апеляція

Оскільки чоловік уже мав судимість, останній раз – за розбій, 11 січня його судили за повторний грабіж й крадіжку та за спробу зґвалтування неповнолітньої. Суд визнав чоловіка винним і призначив покарання – 8 років за ґратами. Захисник обвинуваченого не погодився з цим рішенням і подав апеляційну скаргу.

«У ній просив скасувати вирок вказаного суду, а кримінальне провадження відносно обвинуваченого закрити, у зв’язку із відсутністю в його діях складу злочину. Проте, Волинський апеляційний суд, перевіривши вирок в межах апеляційних скарг та заслухавши доводи прокурора, рішення залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – коментує речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Засуджений має три місяці на оскарження вироку у Верховному суді.

Читати також:  Волинянин показав, як розминає людей королівським пітоном 

Джерело: Суспільне Рівного
Telegram Channel