Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Москві оцінили збиток від санкцій Заходу

У МЗС Росії розповіли про санкції Заходу.

Фото: Пресс-служба МИД РФ.

У Москві оцінили збиток від санкцій Заходу

Російська економіка рухається до дедоларизації, заявили у зовнішньополітичному відомстві країни

Обопільний збиток від санкцій як для Росії, так і для Заходу оцінюється сотнями мільярдів доларів, заявила спікер російського міністерства закордонних справ Марія Захарова в інтерв'ю RT 4 травня.

За останній час Росією укладено угоди про розширення використання національних валют у взаємних розрахунках з Китаєм і Туреччиною.

«Ескалація взаємного санкційного тиску надає комплексний негативний вплив як на російську, так і на західну економіку. Оцінки обопільного збитку різняться і носять суб'єктивний характер, але обчислюються сотнями мільярдів доларів», - сказала Захарова.

Вона підкреслила, що зараз Росія рухається до дедоларизації своєї економіки, а також бореться із загальною залежністю світу від національної валюти США, пише КорреспонденТ.

«За останній час Росією укладено угоди про розширення використання національних валют у взаємних розрахунках з Китаєм і Туреччиною. Аналогічні домовленості є в рамках БРІКС», - розповіла Захарова.

Раніше Європарламент прийняв резолюцію, яка в разі збройного вторгнення Москви в Україну передбачає виключення Росії з платіжної системи SWIFT та інші санкції.

Telegram Channel