Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Якому святому моляться у світі за порятунок від коронавірусу

Молитва до святої Рити, яка допомагає у безнадійних ситуаціях.

Фото зі сайту Цинічний Львів.

Якому святому моляться у світі за порятунок від коронавірусу

Ліків поки нема, а тому італійсько-французька група вчених вдалася до пошуку альтернативних запобіжників

За відсутності лікування, яке все ще вважалося загальноефективним, та вакцини, затвердженої органами охорони здоров’я, ми хотіли знати, до якого католицького святого зверталася європейська християнська спільнота у разі зараження Covid-19 з проханням про чудесне зцілення.

Інтернет-опитування було проведено на вибірці з 1158 дорослих жителів ЄС  з використанням інструментів соціальних мереж. Опитування було проведено між 21 і 25 серпня 2020 року, ще до початку вакцинації. 

 

 Соціологи виявили, що люди рекомендують молитися до Святої  Рити. На другому та третьому місцях ми знаходимо, відповідно, Святого Роха та Святого Себастьяна, які на основі католицької традиції є двома головними святими, яких вважають захисниками від чуми, чия епідемічна картина була порівняна з епідемією Ковід-19.

Свята Рита Вважається заступницею у безнадійних ситуаціях.

Свята Рита Вважається заступницею у безнадійних ситуаціях. Вона народилася у 1381 році в містечку Роккапорена біля Кашії в Перуджі (Італія) в родині хліборобів Антонія Лотті і Амати Феррі, та була довгоочікуваною дитиною. Їй вибрали багатого нареченого — Паоло Манчіні.

Рита прийняла це як належне. В подружжі Паоло був брутальним і агресивним, після 18 років спільного життя чоловік загинув під час пограбування. Згодом через хворобу померли й сини. Овдовіла Рита повернулася до думок про монастир та вступила до ордену св. Марії Магдалини.

Після 15 років самотньої молитви та посту, 22 травня 1457 року Рита померла[1], її тіло залишилося нетлінним до сьогодні і зберігається у святині в Кашія.

Читайте також2 576 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні. На Волині - 102

Ще за життя монахині відбувалися чудеса, а після смерті люди почали молитися до неї, просячи заступництва, й отримували багато благодатей.

Папа Урбан VIII оголосив Риту блаженною 1628 року, а Папа Лев XIII у 1900 році — святою, призначивши її спомин на 22 травня.

 

 Молитва до святої Рити, яка допомагає у безнадійних ситуаціях:

О могутня і славна Рито, ось біля твоїх ніг бідна душа, яка потребує допомоги, і звертається до тебе зі сподіванням, що буде вислухана.

Через те, що я негідний, з огляду на всю невірність мою, не смію надіятися, що мої прохання спроможні будуть ублагати Бога Всевишнього. Тому відчуваю потребу мати за собою могутню заступницю, а отже, вибираю тебе, свята Рито, бо ж саме ти — незрівнянна свята від справ тяжких і безнадійних.

О дорога свята, візьми до серця мою справу, заступися перед Богом, аби випросити мені благодать, якої я так сильно потребую і про яку так гаряче прошу: (назвати)

Не дай мені відійти від тебе невислуханим, о свята Рито! Якщо є в мені щось, що було би перешкодою в отриманні благодаті, про яку я прошу, то допоможи мені усунути цю перешкоду: підтримай моє прохання своїми цінними заслугами і представ його своєму небесному Нареченому, єднаючи його з твоїм проханням. Завдяки цьому моє прохання буде представлене тобою, вірною нареченою з‑посеред найвірніших. Ти відчувала болі Його страждань; як би Він міг відкинути твоє прохання і не вислухати його?

Тому вся моя надія — у тобі, й за твоїм посередництвом я зі спокійним серцем чекаю на сповнення моїх бажань.

О дорога свята Рито, вчини, щоб моя довіра і моя надія не були марні, аби моє прохання не було відкинуте. Випроси мені в Бога те, про що я благаю, а я постараюсь, аби всі пізнали доброту твого серця і велику могутність твого заступництва.

О Найдорожче Серце Ісуса, яке завжди виявлялося таким чулим до найменшої нужди людства, дай себе зворушити моїми потребами, і попри мою слабкість і негідність зволь уділити мені благодать, яка лежить мені на серці й про яку Тебе просить за мене й зі мною твоя вічна наречена свята Рита.

О так, за вірність, яку свята Рита завжди виявляла благодаті Божій, за всі переваги, якими Ти увінчав її душу, за все, що вона вистраждала у своєму житті як дружина, матір і таким чином мала участь у Твоєму болісному стражданні; й нарешті через саму необмежену можливість заступатися, через яку Ти забажав винагородити її вірність — уділи мені Твою благодать, якої я так сильно потребую.

А Ти, Діво Маріє, наша найліпша Матінко Небесна, яка зберігаєш Божі скарби та вділяєш усілякі милості, підтримай Твоїм могутнім заступництвом благання Твоєї великої шанувальниці святої Рити, щоб благодать, про яку я прошу Бога, була мені уділена. Амінь.

 
Telegram Channel