Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чи є на Волині мости в аварійному стані

Перевірять всі мости на комунальних дорогах.

Фото Служби автомобільних доріг.

Чи є на Волині мости в аварійному стані

В області є 180 мостів

Мостів в аварійному стані на дорогах державного значення у Волинській області немає. Це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак під час наради 5 травня в облдержадміністрації.

Як інформує Волинсчька ОДА, за дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка, в області провели нараду, де проаналізували стан утримання та ремонту мостів на дорогах державного та місцевого значення.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа зазначив, що, враховуючи ситуацію з обвалом мосту на Львівщині, в області є необхідність детально вивчити це питання, аби уникнути подібного.

На балансі Служби автомобільних доріг на дорогах державного значення Волині перебуває 180 мостів.

Як повідомив Анатолій Посполітак, загалом на балансі Служби автомобільних доріг на дорогах державного значення Волині перебуває 180 мостів. Згідно обстежень, які проводять щороку і фахівцями Служби,  і науково-дослідним інститутом, ні один міст не перебуває в аварійному стані. Разом із цим, є мости, які не відповідають габаритам, тож на них звертають увазу в першу чергу.

Служба автодоріг у Волинській області, керуючись настановами Укратодору, щороку не менше 14 %, передбачених на експлуатаційне утримання доріг, спрямовує на ремонт мостів. Відповідно ремонтують мости щороку. Так, у 2018-му році відремонтували 7 мостів, у 2019-му та 2020-му по 14 мостів.

Читати також:  Назвали причину обвалу мосту на трасі Львів-Луцьк

«На поточний рік відповідні витрати теж передбачені. Зокрема, в рамках президентської програми «Велике будівництво» цьогоріч передбачено відремонувати більше сотні кілометрів волинських доріг. І обов’язкого на усіх об’єктах капітального і поточного ремонтів доріг передбачається ремонт мостів. Це і міст через Стохід на дорозі М-19, і два моста в сторону Ратно, й інші. На перспективу в плани включили ремонт моста на М-07 через Вижівку. Також є міст в Щетині, на реконструкцію котрого ми також невдовзі оголосимо тендер. Підсумовуючи сказане, то мостів в аварійному стані на дорогах державного значення в області немає. Ті, мости, які потребують розширення за габаритами, ми включаємо у наші плани, виготовляємо ПКД та ремонтуємо», – розповів Анатолій Посполітак.

Що стосується мостів на дорогах місцевого значення та на комунальних дорогах, у 2019-му році відремонтували 6 мостів, у 2020-му – 7. У поточному році запланували капітально відремонтувати 4 мости. Окрім цього, є кошти на експлуатаційне утримання мостів, – поінформував директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Віктор Довгополюк,

Проаналізувавши стан утримання та відновлення мостів на Волині, за результатами наради вирішили, що необхідно актуалізувати інформацію щодо мостів, розташованих на комунальних дорогах. Так, головам райдержадміністрацій спільно із керівниками територіальних громад доручили скласти перелік мостів, котрі необхідно включити у план наступного року.

До слова, нині в області на ремонт мостів на комунальних дорогах передбачається 5 % від загальної субвенції. Але, як зазначив Віктор Довгополюк, якщо надійдуть пропозиції щодо ремонту мостів, то відсоток на це збільшать. Однак, до переліку включатимуть ті об’єкти, котрі матимуть вже виготовлену проектно-кошторисну документацію.

 

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel