Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
В Україні прогнозують здорожчання хліба

Фото agronews.ua.

В Україні прогнозують здорожчання хліба

Основна причина – подорожчання пшениці у світі

За рік в Україні хліб подорожчав на 12,5% і поки на світовому ринку зростає ціна на пшеницю, варто очікувати і подорожчання хліба в Україні. Про це повідомляєГолосUA, пише agronews.ua.

«Незалежно від ситуації на світовому ринку з ціною пшениці хліб в Україні дорожчає щомісяця на 1-1,5%. І якщо на даний момент в Україні загальна інфляція 7,5%, то за рік хліб в Україні подорожчав на 12,5% », – сказав економіст Олег Пендзин.

Поки на світовому ринку зростає ціна пшениці, варто очікувати і подорожчання хліба в Україні.

На його думку, поки на світовому ринку зростає ціна пшениці, варто очікувати і подорожчання хліба в Україні. Така ситуація з ціною залишиться стабільною до кінця червня поточного року.

«На світовому ринку ціни на пшеницю зростають, але вони будуть рости приблизно до червня 2021 року. У червні, я прогнозую, зміняться прогнози на урожай, який збирають в Європі. І якщо там буде урожай пшениці хороший, то зерно почнуть швидко продавати за зниженою ціною. Якщо на європейському континенті урожай чекатимуть поганий, то ціна пшениці буде триматися, щоб пізніше продати за гарною ціною », – сказав економіст.

Telegram Channel