Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Шмигаль розповів про податкову реформу в Україні

Це дійсно буде стосуватися окремих напрямів, які мають високу маржинальність і повинні платити більше, як це є в інших цивілізованих країнах світу.

Фото із сайту korrespondent.net.

Шмигаль розповів про податкову реформу в Україні

Уряд не планує підвищувати податки для населення, а тільки для окремих напрямів, які мають високу маржинальність

В Україні не планують підвищувати податки для населення, але можуть ввести податки для багатих. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна у вівторок, 11 травня, передає Кореспондент.

На цей момент іде робота над бюджетною декларацією, пояснив прем'єр. Зокрема, в Мінфіні і профільних міністерствах ідуть дискусії про перегляд окремих акцизів, екологічних платежів.

На цей момент іде робота над бюджетною декларацією, пояснив прем'єр.

За словами Шмигаля, можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, а також змінити ситуацію в окремих галузях - медицині, освіті та інших соціальних напрямах.

«Але це буде стосуватися не простих людей, не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямів, які мають високу маржинальність і повинні платити більше, як це є в інших цивілізованих країнах світу», - сказав прем'єр-міністр.

Реклама Google

Нагадаємо, що в ОП мають намір ввести податок для олігархів. Влада планує змінити податкове законодавство і розраховує, що це принесе додаткові 50 млрд грн на рік.

Читайте також: У Росії зник колишній головлікар лікарні, де лежав отруєний Навальний

Також повідомлялося, що Мінфін запропонував обкладати податком машини, вартість яких становить понад $43 тисячі. Якщо автомобіль коштує таку суму, то щороку, протягом п'яти років, треба буде платити по 25 тисяч гривень, згідно із законопроектом Мінфіну.

Telegram Channel