Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Скандал у школі: семикласниця звинувачує вчителя у домаганнях

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

Скандал у школі: семикласниця звинувачує вчителя у домаганнях

Подробиці інциденту встановлюють правоохоронці

На Тернопільщині у школі розгорівся скандал через сексуальне домагання вчителя музики до малолітньої дівчинки. За цю справу вже взялась місцева прокуратура.

Про це йдеться у постанові Бережанського районного суду Тернопільської області, передає vgolos.com.ua.

Коли вона перейшла у шостий клас, вказаний вчитель просунув руку її під светер і зловив її рукою за груди.

Вчитель музики, який працює у Вербівській ЗОШ 1-11 ступенів, неодноразово приставав до однієї з учениць школи. За розповідями дитини, все розпочалося ще у 2019 році, коли вона була у 5 класі. Під час перерв та після уроків, учитель обіймав її проти волі, часто торкався її грудей. Також семикласниця зізналася, що він періодично цілував її в губи.

Реклама Google

Читайте також: Бійня у школі: шестеро дітей знаходяться у важкому стані (Фото, відео).

«Під час уроків музики він здійснював обійми проти її волі. Коли вона перейшла у шостий клас, вказаний вчитель просунув руку її під светер і зловив її рукою за груди. Вона, злякавшись, що він буде далі торкатися її грудей, вибігла з класу, однак про даний випадок нікому не розповідала так як боялася вчителя. Також, коли дочка була у сьомому класі, вказаний вчитель музики, скориставшись тим, що вона була сама в класі, просунув руку їй під одяг та торкався її грудей. Перед уроком та після закінчення уроку він здійснював обійми та періодичні поцілунки в губи. Зі слів доньки йому відомо, що вчитель музики її 6 разів цілував в губи», – йдеться у письмовому поясненні батька дитини.

Дівчинка боялась ходити на навчання через прояви сексуального характеру з боку вчителя. Інформацією про інцидент спочатку з батьками також не ділилась - про це вони дізнались від матері іншої учениці.

Спочатку правоохоронці вбачали в діях вчителя адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 173-4 Кодексу України («Булінг (цькування) учасника освітнього процесу»). Втім, коли у квітні 2021 року до справи додали письмове пояснення батька, у ній знайшли ознаки криміналу.

Справу було направлено в Бережанську окружну прокуратуру.

Telegram Channel